POMOĆ BIJELJINSKIM POLJOPRIVREDNICIMA: Stiglo regresirano gorivo, 100 litara po hektaru

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

02. 03. 2023. u 13:37

U BIJELjINI je danas počela podela zahteva za regresirano gorivo ovdašnjim domaćinima za prolećne radove.

ПОМОЋ БИЈЕЉИНСКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: Стигло регресирано гориво, 100 литара по хектару

fotoV Mitrić

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je preko Agencije za agrarna plaćanja dostavilo Odeljenju za poljoprivredu elektronske spiskove za 1260 korisnika regresiranog dizel goriva iz Semberije, koji su među prvima ažurirali podataka u APIF-u, ispunivši tako uslove u pogledu obaveze plaćanja za zdravstveno osiguranje i protivgradnu zaštitu.

Ministarstvo će u narednom periodu nastaviti da ažurira podataka i da dostavlja spiskove za ostale proizvođače, tako da će poljoprivredni proizvođači koji nisu na ovom spisku, biti blagovremeno obavešteni o narednom obračunu.

U skladu sa Pravilnikom, regres iznosi 0,75 konvertibilnih maraka po litru. Odobreno je 100 litara goriva za jedan hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Regresirano gorivo poljoprivredni proizvođači mogu već da preuzmu i sve tako do 15. novembra.

Odeljenje za poljoprivredu grada Bijeljina će podelu zahteva za regresirano dizel gorivo obavljatu u  Odeljenju za poljoprivredu i 14 mesnih kancelarija na području grada Bijeljina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis