GRADONAČELNIK BIJELJINE BLOKIRAO PARE? Iz Agrarnog fonda Bijeljine prozivaju LJubišu Petrovića

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

01. 03. 2023. u 22:36

AGRARNI fond Bijeljine obavestio je meštane semberskih sela da su pokrenute aktivnosti oko drugog kruga ruralnog razvoja Semberije i da su, za podršku aktivnosti i izgradnje infrastrukture u okviru projekta ruralnog razvoja, na račun Agrarnog fonda 17. februara ove godine uplaćena 2.000.000 KM.

ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ БЛОКИРАО ПАРЕ? Из Аграрног фонда Бијељине прозивају Љубишу Петровића

foto v mitrić

- Podsećamo na činjenicu da je Agrarni fond Bijeljine u rekordno kratkom roku od pet meseci, u prvom krugu projekta ruralnog razvoja Semberije realizovao 3.000.000 KM sredstava Vlade Republike Srpske - kažu u Agrarnom fondu. - Asfaltirano je 58 makadamskih puteva ukupne dužine 18 kilometara i ukupne površine 60.000 m2, te ugrađeno 407 novih sijaličnih mesta sa savremenim LED sijalicama. Sredstva na račun Agrarnog fonda Bijeljine, na osnovu dogovora sa najvišim predstavnicima vlasti Republike Srpske, uplatilo je Ministarstvo finansija Republike Srpske – Kompenzacioni fond.

Na sednici Nadzornog odbora Agrarnog fonda Bijeljina, koja je održana 24. februara ove godine, usvojena je odluka o korišćenju sredstava Kompenzacionog fonda, a kojom se Skupštini Grada Bijeljina predlaže da se 1.900.000 KM iskoristi za asfaltiranje makadamskih puteva i 100.000 KM za izgradnju novih sijaličnih mesta za javnu rasvetu.

- Za raspisivanje tendera i raspolaganje sa tim parama potrebna je odluka Skupštine grada o usvajanju predloga Nadzornog odbora Agrarnog fonda Bijeljine - kažu u Agrarnom fondu. - Nažalost, održavanje sednica Skupštine Grada trenutno je u potpunoj blokadi zbog gradonačelnika Ljubiše Petrovića. On u 2023. godini nije uputio ni jedan materijal Skupštini Grada, čime nastavlja sa opstrukcijama i blokadama sednica gradskog parlamenta, kao i sa opstrukcijama donošenja odluka od životnog značaja sugrađana , uključujući i odluku koja bi omogućila Agrarnom fondu Bijeljine da realizuje drugi krug projekta ruralnog razvoja Semberije - poručuju iz fonda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)