NARODNA BIBLIOTEKA ZVORNIK: Donacija Grada povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

17. 02. 2023. u 12:38

BOJAN Ivanović, gradonačelnik Zvornika, darovao je direktorki ovdašnje Narodne biblioteke i muzejske zbirke, Negosavi Stepanović, knjige za tu ustanovu, pridužujući se, sa Gradskom upravom, svetkovanju Međunarodnog dana darivanja knjiga.

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА ЗВОРНИК: Донација Града поводом Међународног дана даривања књига

Foto V Mitrić

Ustanova je postala bogatija je 230 naslova od 180 autora. Knjige su iz različitih oblasti, a u posed Gradske uprave su stigle kao poklon u poslednjih petnaestak godina.

- Na ovaj način želimo da upotpunimo sadržaj naše biblioteke i damo knjige na korištenje našim sugrađanima - rekao je gradonačelnik Ivanović. U poklonjenim knjigama obrađene su teme iz privrede, turizma, kulturno – istorijskog nasleđa, demografije, istorije i  zvorničkog sporta. Ima i poezije za decu. Cilj nam je da se probudi ljubav  prema knjizi i podstaknu deca i odrasli da daruju ili razmenjuju knjige.

Stjepanovićeva se zahvalila Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Ivanovićem, ističuči da lokalna vlast „apsolutno podržava rad ustanove, ne samo na ovaj dan, jer daju novac, tokom čitave godine, kako bile nabavljene knjige iz svih oblasti i za sve kategorije korisnika“.

- Zahvaljujući upravo podršci naše Gradske  uprave mi smo jedna od najsnabdevenijih biblioteka koja najviše para, tokom godine, utroši za nabavku novih knjiga. Ako kažemo da Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske ne nabavi toliko novih naslova u toku godine onda to sve govori. Bez podrške Gradske uprave, ne samo kada su knjige u pitanju, nego i druge naše aktivnosti, ne bismo mogli. I ovaj dan i ovaj dar pokazuju da se nastavlja kontinuirana saradnja i sigurna sam da ćemo u narednom periodu postizati još bolje rezultate - poručila je direktorka Stjepanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave