KIDRIČEVO NIKAD BLIŽE: Bratimljenje ugljevičkih i slovenačkih lovaca

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

05. 02. 2023. u 13:49

LOVAČKO udruženje "Dubrava" iz Zabrđa kod Ugljevika potpisalo je Povelju o bratimljenju sa Lovačkim udruženjem "Boris Kidrič" iz Kidričeva (Slovenija).

КИДРИЧЕВО НИКАД БЛИЖЕ: Братимљење угљевичких и словеначких ловаца

Foto:V.Mitrić

Predsednik Udruženja "Dubrave" Milan Lazić kaže da je dobra saradnja sa lovcima iz Kidričeva doprinela da se ozvaniče bratski odnosi dva udruženja.

- Postojimo duže od tri decenije i brojimo ukupno 130 lovaca od kojih je jedan broj pripravnika i podmlatka. Naše lovište se prostire na više od 5.500 hektara zamljišta i obuhvata mesne zajednice Donje Zabrđe, Gornje Zabrđe, Tutnjevac, Korenitu i Maleševce-rekao je Lazić.

Lovačko udruženje "Dubrava" dobitnik je Povelje za unapređenje lovstva koju im je dodijelio Lovački savez Republike Srpske.

Lazić je zahvalio opštini Ugljevik na podršci kao i svima koji pomažu ovo udruženje.

Predsednik Udruženja iz Kidričeva Tomaš Debeljak rekao je da bratimljenje sa lovcima iz Zabrđa potvrđuje da nema granica niti prepreka kada je reč o prijateljstvu.

- Lovimo srne, fazane, lisice, kune i predatore. Slično kao i naši pobratimi iz Ugljevika. U našem udruženju deluje 245 lovaca -dodao je Debeljak.

Lovačko veče u okupilo je više od 300 lovaca i ljubitelja lova. Priređena je i lovačka dombola, čije su nagrade bile vredne 5000 KM, a glavnu nagradu darovao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić. 

Perić naglašava je da  opština Ugljevik i slovenačka opština Kidričevo neguju bratske odnose, izražavajući zadovoljstvo ,“jer se ta saradnja proširila i na lovačka udruženja“.

- U Kidričevu se neprestano vijori zastava Ugljevika i kad god dođemo njima u posetu intonira se himna Republike Srpske uz najveće počasti-naglasio je Perić.Naši lovci su veliki čuvari prirode, a lovstvo je važna privredna, turistička i rekreativna delatnost.

Lovačkom druženu prisustvovali su predstavnici Lovačkog udruženja "Susek" Iz Srbije, Lovačkog udruženja "Crnjalovo" kao i drugih lovačkih udruženja iz susednih opština regije Semberije. Zaslužnim lovcima dodijeljena su priznanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili