"NAROD NIKAD NIJE VEROVAO OKUPATORU" Stevandić - Srpska će biti prinuđena da Šmita proglasi personom non grata

Novosti online

30. 01. 2023. u 22:16

REPUBLIKA Srpska će biti prinuđena da Kristijana Šmita, bez obzira što ga ne priznaje kao visokog predstavnika, proglasi personom non grata, rekao je večeras predsednik Skupštine RS Nenad Stevandić.

НАРОД НИКАД НИЈЕ ВЕРОВАО ОКУПАТОРУ Стевандић - Српска ће бити принуђена да Шмита прогласи персоном нон грата

Foto: Printskrin FTV

Komentarišući svedočenje Šmita pred Komitetom za spoljne poslove britanskog parlamenta i njegovo zalaganje za uvođenje ekonomskih sankcija RS, Stevandić je za Srnu naveo da je Šmit "prevršio meru" i naglasio da "narod nikada nije verovao okupatoru kao i onima koji se tako ponašaju".

- Šmit i oni koji ga smatraju legalnim nisu uspeli da politički unište Republiku Srpsku ili da ospore njena ustavna prava, pa sada žele da kroz ekonomske mere kažnjavaju narod koji je izabrao tu vrstu stabilnosti i nepovredivosti Srpske - rekao je Stevandić.

Predsednik Narodne skupštine je naveo da je reč o "fašisoidnoj tendenciji" i da se to nikako drugačije ne može nazvati.

Prema njegovim rečima, to je kao kada je ubijan narod na Kozari 1941. godine i teran u logore zato što nisu bili zadovoljni kome taj narod veruje.

- Bez obzira što ga mi u Republici Srpskoj ne priznajemo, bićemo prinuđeni i da ga proglasimo personom non grata - naveo je Stevandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

A BILI SU SAMO DECA: 79 dečjih žrtava za 78 krvavih dana