ŽIVOT NEMA CENU, A NEMA NI REPUBLIKA SRPSKA: Sveto je sve što je krvlju i životima odbranjeno, ono što u temelju čuva kosti

T.C./N.L

09. 01. 2023. u 16:15

U PRISUSTVU brojnih građana, Banja Luka je „Hodom časti“ i prigodnim kulturno-umetničkim programom obilježila Dan Republike Srpske – 9. januar, a u ime porodica poginulih boraca, kćerka poginulog borca Bojana Vuković čestitala je svima Dan Republike Srpske, istakavši da joj je iz rata za slobodu Republike Srpske ostalo nedostajanje – nedostajanje za zauvek.

ЖИВОТ НЕМА ЦЕНУ, А НЕМА НИ РЕПУБЛИКА СРПСКА: Свето је све што је крвљу и животима одбрањено, оно што у темељу чува кости

Foto: Aleksandar Čavić

Bojana Vuković ćerka poginulog borca, se rodila sedam meseci nakon očeve smrti i među najmlađom je decom boraca Srpske, a o svom tati priča sa ponosom.

– Da postoji merna jedinica za nedostajanje probila bi svaku skalu, ja Bojana, ćerka poginulog borca, ćerka koju otac nije nikada uzeo u svoje naručje i nazvao svojim anđelom, srećom, ljubavlju, nije jer je poginuo pre nego sam se ja rodila, pre nego sam ja ugledala ovaj svet on ga je napustio i otišao na nebo da me odozgo čuva i prati gde god da sam. Fotografija na dlanu i večna ljubav na srcu, tu je stalo celo sećanje na oca. Iz rata za slobodu Republke Srpske, meni je ostalo nedostajanje, nedostajanje za zauvek. Život nema cenu, a nema ni ni Republika Srpska, to znam i kažem ja, ćerka vojnika, koji je životom platio slobodu, slobodu sve dece ovoga grada, naše Republike. Nekada razmišljam i nekada bih dala sve da je tu – govori sa setom i tugom Bojana i dodaje:

– Mnogo mi je nedostajao, od školovanja kada mi je trebao savet pomoć, nedostajeće mi uvek i juče i danas, svaki trenutak mi nedostaje, s druge strane imamo Republiku Srpsku za nas koji smo nekoga izgubili u ratu znači da se ne smemo kockati i ne smemo se dvoumiti. Nešto što je sveto, što trebamo prenositi s kolena na koleno. Sveto je sve što je krvlju i životima odbranjeno , ono što u temelju čuva kosti. Sveta je zato Republika Srpska , u nju je život ugradio moj otac i mnogi drugi očevi, braća, sinovi – kazala je Bojana Vuković, ćerka poginulog borca, student Stomatologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)