PALA ORASOVA GRUPA: Akcija policije na Sokocu, petoro uhapšeno, šef pobegao

S. M.

27. 12. 2022. u 06:30

U AKCIJI policije na Sokocu juče je uhapšeno pet osoba dok se za pojedinim licima još traga.

ПАЛА ОРАСОВА ГРУПА: Акција полиције на Сокоцу, петоро ухапшено, шеф побегао

Foto MUP RS

Akcija se izvodi po naredbi Tužilaštva BiH i usmerena je na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlašćenim međunarodnim prometom opojnih droga, ali i drugih krivičnih dela.

Prema nezvaničnim informacijama iz MUP RS, na meti policije je grupa Ognjena Orašanina Orasa, koji je navodno izbegao hapšenje. On je i te kako poznat organima gonjenja zbog više krivičnih dela. Hapšen je i pritvoren više puta, ali u jučerašnjoj akciji navodno nije pronađen na adresi.

Foto MUP RS

Orašanin važi za vođu sokolačkog klana koji ima debeo policijski dosije.

U akciji hapšenja učestvovali su pripadnici MUP RS, i članovi MUP Kantona Sarajevo, a akcija sprovedena nakon što su dešifrovane poruke sa aplikacija "Skaj" i "Anom".

Iz Tužilaštva BiH su potvrdili da je više osumnjičenih osoba uhapšeno, a one se sumnjiče da su, delujući kao organizovana kriminalna grupa, duži vremenski period krijumčarili veće količine droge i sticali nezakonitu imovinsku korist koju su, između ostalog, trošili za kupovinu nekretnina i skupocenih vozila.

Foto MUP RS

 

Takođe, kako dodaju iz Tužilašatva, osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja sumnje da su počinili krivična dela neovlašćeni promet oružja i vojnom opreme, kao i proizvoda dvojne namene, ali i krivično delo pranje novca.

"JAGUAR"

IZ Tužilaštva su poručili da će svi osumnjičeni biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac doneti odluku o daljim aktivnostima u predmetu. U pretresu objekata koje koriste osumnjičeni na Sokocu u jednoj od garaža pronađen je i blindirani "jaguar", koji je MUP RS zaplenio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati