DODIK ODGOVORIO ŠMITU: Mi smo odluke o 9. januaru doneli, mišljenje turista nas ne zanima

Novosti online

24. 12. 2022. u 16:06

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će Republika Srpska obeležavati i slaviti Dan Republike i da će centralna svečanost svake godine biti održavana u drugom gradu, čime se, kako je naveo, želi pokazati da je to integrativni praznik koji predstavlja čitavu Republiku Srpsku.

ДОДИК ОДГОВОРИО ШМИТУ: Ми смо одлуке о 9. јануару донели, мишљење туриста нас не занима

Milorad Dodik, Foto V. Tripić

Dodik je rekao da oni koji osporavaju praznik Republike Srpske mogu da rade šta hoće, a da će Srpska Dan Republike obeležavati i slaviti, prenosi Srna.

- Da li ga ne podržavaju `turisti` kakav je Šmit, to nas ne zanima. Mi smo naše odluke o tome doneli i 9. januar se ne može pomeriti - rekao je Dodik novinarima.

On je podsetio da će ove godine svečani defile povodom 9. januara biti održan u Istočnom Sarajevu, dok će dan ranije u dvorani "Borik" u Banjaluci biti održana akademija, a nakon toga i prijem koji organizuju institucije Republike Srpske.

Dodik je pozvao građane Istočnog Sarajeva i goste da 9. januara u tom gradu prisustvuju defileu bezbednosnih i nevladinih organizacija povodom obeležavanja Dana Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri