GREJANJE SKUPLJE ZA 35 ODSTO: SO Istočno Novo Sarajevo usvojila cenovnik "Toplane"

M. REGOJE

29. 11. 2022. u 08:10

NA Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo usvojena je odluka o tarifnom sistemu "Toplane", čime je došlo do povećanja cene isporučene toplotne energije za 35 odsto.

ГРЕЈАЊЕ СКУПЉЕ ЗА 35 ОДСТО: СО Источно Ново Сарајево усвојила ценовник Топлане

Istočno Sarajevo, Foto M. Regoje

Načelnik ove Opštine Jovan Katić rekao je da je cena povećana samo na godinu dana,te da će pratiti tržište energenata i kako se njihova cena bude smanjivala tako će se smanjivati i cena građanima.

- Realno povećanje cene trebalo bi da bude oko 70 odsto, alismosvesni da građani ne mogu podneti toliki teret poskupljenja, iako je cena mazuta povećana četiri puta. Tu razliku od 40 odsto "Toplanama" će isplatiti opština u okviru subvencije da bi sačuvali finansijsku likvidnost preduzeća - rekao je Katić.

Podsećamo, Nadzorni odbor preduzeća "Toplane" iz Istočnog Novog Sarajeva ranije je uputio Skupštini ove opštine zahtev za povećanje cena grejanja zbog enormnog poskupljenja energenata na tržištu.

Direktor "Toplana" Dejan Berjan, ne precizirajući koju je cenu Nadzorni odbor predložio, rekao je da će osnivač preduzeća, odnosno Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo, doneti konačnu odluku o tome.

Cena grejanja za stanove po metru kvadratnom do sada je iznosila 1,47 KM.

GRAĐANI OGORČENI

GRAĐANI Istočnog Sarajeva već najskuplje plaćaju gas u Republici Srpskoj, a poskupljenje u "Toplanama" smatraju dodatnim udarom na ionako siromašne budžete stanovnika ovog grada. Penzioneri, nezaposleni, oni sa minimalnim primanjima ne mogu da istrpe ovolika povećanja cena, jedan je od komentara građana.

- Ranije sam plaćao mesečno 91,70 KM, a sad je za oktobar došao račun od 181 KM. A nisam siguran šta kasnije jer nemam specifikaciju kako ću plaćati period koji nije zimski - ističe jedan meštanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati