GRAĐANI OČEKUJU IZGRADNJU BAZENA: U donjem delu Istočnog Sarajeva, koji je i najnaseljeniji, muku muče leti

M. REGOJE

26. 07. 2022. u 07:20

U DONjEM delu Istočnog Sarajeva kojem pripadaju opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, koje su i najnaseljenije, godinama nema mesta za osveženje u letnjim danima, kada temperature obaraju rekordne vrednosti.

ГРАЂАНИ ОЧЕКУЈУ ИЗГРАДЊУ БАЗЕНА: У доњем делу Источног Сарајева, који је и најнасељенији, муку муче лети

Bazen u Rogatici, Foto Privatna arhiva

Prošle godine je najavljeno da će Istočno Novo Sarajevo u narednim godinama dobiti savremeni olimpijski bazen, te da će ove godine biti pripremljeno idejno rešenje.

Do tada, građani donjeg dela Grada spas od vrućina traže na bazenima u Sarajevu, bazenu u Kasindolu, koji ne može primiti veliki broj građana, oni sa malo dubljim džepom po hotelskim bazenima na Jahorini, dok su oni koji imaju prostora u dvorištu spas našli u kupovini bazena za dvorište.

U trgovinama u Istočnom Sarajevu kažu da je ove godine prodat rekordan broj bazena na naduvavanje.

- Najviše bazena je prodato u ovom mesecu, kada su najavljene ogromne vrućine. Koliko je stizalo, toliko smo i prodavali - ističu u jednom tržnom centru u Istočnom Sarajevu.

- Nadamo se da će uskoro početi izgradnja najavljenog bazena u Istočnom Novom Sarajevu, jer zaista nije logično da naš grad u kojem živi oko 60.000 ljudi nema adekvatan bazen - kaže jedan od stanovnika Istočnog Sarajeva.

Istočno Novo Sarajevo, Foto Privatna arhiva

On dodaje da je ovo mlad grad, te da se korak po korak izgrađuje, ali smatra da bi bazeni i mesta za odmor i rekreaciju morala biti što pre uređena.

Stanovnici gornjeg dela Istočnog Sarajeva ovih dana u Podgrabu, u obnovljenom kupalištu mogu naći predah i osveženje tokom vrelih dana.

Dobro poznato mesto za odmor među meštanima nekoliko godina nije bilo u funkciji, a prethodnih dana lokacija je očišćena i urađen je novi nasip, te je otvorena za sve posetioce.

OVE SEZONE ROGATICA DOBRO POSEĆENA

U OVOGODIŠNjU, treću sezonu kupanja na otvorenim bazenima u Rogatici, zahvaljujući pogodnim vremenskim prilikama ušlo se pre nego što je kalendarski nastupilo leto.

Posećenost je neočekivano dobra, a osim Rogatičana česti gosti su i Sokočani, Paljani, Novogoraždani, kao i nemali broj kupača iz susednog Višegrada. Posetioci, kao i do sada, besplatno koriste veliki i dečiji bazen, dok se iznajmljivanje ležaljki naplaćuje, a od ove godine su u upotrebi i kabine za presvlačenje. O bezbednosti kupača brinu obučeni spasioci, a posetiocima je na raspolaganju i kafe-bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)