MATIJA BEĆKOVIĆ O MEŠANJU STRANACA: Teško je zamisliti da je takvo poniženje malih naroda u 21. veku uopšte moguće

Srna

09. 06. 2022. u 20:37

AKADEMIK Matija Bećković izjavio je povodom mešanja stranaca u unutrašnja pitanja BiH da u takvim prilikama nema demokratije i da je teško i zamisliti da je takvo poniženje malih naroda danas uopšte moguće.

МАТИЈА БЕЋКОВИЋ О МЕШАЊУ СТРАНАЦА: Тешко је замислити да је такво понижење малих народа у 21. веку уопште могуће

Foto Ž. Knežević

- Sramota me je kada čujem da postoji neki komesar ili ne znam koji predstavnik, kao u 19. veku i mi za to nemamo drugih reči od onih koje je već govorio Petar Kočić ili toliki drugi koji nisu verovali da će to postojati i u 21. veku, rekao je Bećković za Srnu.


On smatra da u BiH, ne samo da nema demokratije u ovakvim prilikama, nego je reč o velikom poniženju malih naroda, "diktatu i određivanja tačnih odgovora".

- To je jedno škopljenje jezika da neko ne kaže nešto iz svoje glave i njima već propisanih formulara, u kojima je sve već lepo napisano i možete da "budete pametni" ne misleći ništa i ne menjajući ni red reči", rekao je Bećković.

Bećković je ranije, u martu ove godine, posle početka ruske specijalne operacije u Ukrajini izjavio je da zabrana Zapada za ruske medije podseća na boljševička vremena, da su ljudi ponovo ućutkani, a da na strašan način počinje jedna nova istorija u 21. vijeku.

- Odrasli smo u uverenju da se u novinama ne laže, a na kraju smo čuli da su izjednačeni istina i laž. A Donald Tramp je zaprepastio čitav svet kad je kazao da lažu "Si-En-En", "Njujork tajms","Vašington post","Tajm", rekao je tada Bećković.

BONUS VIDEO: MALA SRPSKA SVETA GORA: Sa Kablara prelep pogled iz staklenog vidikovca


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna