TOPLANA U BIJELJINI IPAK BEZ BLOKADE: Skupština grada daje pomoć, pokrenuti sudski postupci protiv dužnika

V. MITRIĆ

16. 05. 2022. u 19:08

ODBORNICI Skupštine grada Bijeljina jednoglasno su usvojili predlog odluke o pomoći Gradskoj toplani sa 609.000 KM, kao jedinu tačku dnevnog reda na vanrednoj sednici.

ТОПЛАНА У БИЈЕЉИНИ ИПАК БЕЗ БЛОКАДЕ: Скупштина града даје помоћ, покренути судски поступци против дужника

Foto: V. Mitrić

Novac će biti odmah uplaćen, pa će moći da se zaključi sudsko poravnanje, rekao je predsednik Skupštine Aleksandar Đurđević.

Osim ove odluke, usvojena su i dva zaključka.

- Jedan se odnosi na pomoć za "Vodovod i kanalizaciju" i Banju "Dvorovi", gde su veliki problemi koje bi trebalo rešavati. Tražimo od gradonačelnika da na sledeću sednicu dostavi predloge odluka za novčanu pomoć tim preduzećima, a ako to ne uradi, Skupština će amandmanskim delovanjem i rebalansom budžeta obezbediti novac - dodaje šef lokalnog parlamenta.

Direktor "Gradske toplane" Rade Hadži Stević rekao je da usvajanje ove odluke znači da će ovo preduzeće nastaviti daradi, sačuvaće se radna mesta i naredne grejne sezone isporučivati toplotna energija korisnicima.

IZBEGLI STEČAJ

GRADONAČELNIK Ljubiša Petrović istako je da je u ovom slučaju razum preovladao.

- Da ova odluka nije izglasana,Toplana bi otišla u stečaj,a radnici na ulicui više od 1.000porodica ostalo bi bez grejanja - izjavio je Petrović i dodao da žali što je trebalo puno vremena za rešavanje tog problema.

Stević je zahvalio svim odbornicima koji su se izdigli iznad dnevnopolitičkih interesa i usvojili odluku, jer će ovom uplatom biti izbegnuta blokada računa.

- U ovom trenutku potraživanja od sugrađana su 196.000 KM, a 35.000 KM za firme. Pokrenut je i veliki broj sudskih postupaka protiv neurednih korisnika, što polako daje rezultate - pojasnio je direktor "Gradske toplane".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)