ZADUŽENJE KAO REŠENJE: Lokalni parlament konačno stao iza bijeljinskog "Vodovoda"

V. Mitrić

09. 03. 2022. u 06:08

SKUPŠTINA grada Bijeljina jednoglasno je, na vandrednom zasedanju, usvojili odluku o garanciji za kreditno zaduženje A. D. "Vodovod i kanalizacija", što je bilo nužno zbog teške situacije i opasnosti da Bijeljinci ostanu bez snabdevanja higijenski ispravnom vodom za piće, ali i ugroženosti da radnici tog preduzeća ostanu bez ličnih primanja.

ЗАДУЖЕЊЕ КАО РЕШЕЊЕ: Локални парламент коначно стао иза бијељинског Водовода

Zasedanje Skupštine grada Bijeljina, Foto V. Mitrić

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević istakao je da je sednica bila konstruktivna i efektivna, bez političke pozadine, kako bi se što pre rešio gorući problem tog preduzeća.

- Ovo svakako neće rešiti sve probleme ovog preduzeća, ali je prvi korak da se krene u proceduru da se račun odblokira. Uložio sam amandman, kojim je određeno da će, umesto stupanja na snagu odluke osam dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku", odluka stupiti na snagu narednog dana od objavljivanja u "Službenom glasniku". Odluku smo već objavili i stupila je na snagu - naglasio je Đurđević.

Gradonačelnik Petrović, na čiju je inicijativu održana vanredna sednica lokalnog parlamenta je izrazio zadovoljstvo, jer je doneta razumna i profesionalna odluka, gde je u prvi fokus stavljen interes sugrađana.

- Verujemo da je jedini izlaz i način izbegavanje stečaja kreditno zaduženje, uz garanciju grada Bijeljina, od čega bi "Vodovod" izmirio, između ostalog, i obaveze prema Poreskoj upravi, koja je blokirala račun preduzeća. Pored toga, biće sproveden niz mera stabilizacije, konsolidacije i uštede, a uz odgovorno poslovanje i, nadamo se, podršku i razumevanje svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj naš "Vodovod" ima šansu da ponovo posluje uspešno - dodaje Petrović.

PRVO IZMIRITI DUGOVANjA

PLANIRANO je da se prvo pokriju dugovanja - milion KM biće namenjeno za izmirenje obaveza prema Poreskoj upravi, 455.000 KM za prevremeno izmirenje obaveze po reprogramu sa Poreskom upravom, 945.000 KM za izmirenje celokupnog duga, 580.000 KM za izmirenje duga "Vodama Srpske", 680.000 KM za dospele obaveze prema dobavljačima...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024