ZAJEDNO SA DODIKOM DA RATA VIŠE NE BUDE Predsednik HDZ-a Dragan Čović: Nema dogovora sa Izetbegovićem

Srna

10. 02. 2022. u 07:48

PREDSEDNIK HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da zajedno sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom vodi politiku da rata više nikada ne bude, te da je to jedan od razloga što je bilo važno da dođe u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

ЗАЈЕДНО СА ДОДИКОМ ДА РАТА ВИШЕ НЕ БУДЕ Председник ХДЗ-а Драган Човић: Нема договора са Изетбеговићем

Foto: D. Gavrić

- Učinićemo sve da kroz razgovore dođemo do dogovora kako više ne bi bilo nijedne žrtve politike - rekao je Čović.

Čović je naveo da stoji iza svega što je rekao obraćajući se poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske, te da ostaje pri stavu da je Republika Srpska činjenica i realnost - od Dejtonskog sporazuma pa nadalje, te da je element Ustava BiH.

- Cilj mi je bio i da Hrvatima koji žive u Republici Srpskoj poručim da nisu napušteni, te da kroz republičke institucije imaju podršku onih koji vode politiku u ime hrvatskog naroda - rekao je Čović večeras za RTRS.

On smatra da su razgovori o Izbornom zakonu pri kraju, te da će Hrvatski narodni sabor na sednici zakazanoj za 19. februar zauzeti jasan stav o budućnosti hrvatskog naroda, kada je reč o ovom zakonu.

- Verujemo da je odlukom Ustavnog suda Izborni zakon rasterećen određenih članova koji se tiču domova naroda, te dok se oni ne dopune, nećemo imati uslove za održavanje izbora - rekao je Čović i dodao da očekuje da će pregovori o izmenama Izbornog zakona BiH uskoro biti završeni.

Printskrin

Čović je naveo da Hrvati žele čuvati BiH, koja je i njihova domovina, ali da će, ukoliko ne bude drugih rešenja, krenuti sa inicijativama kako promeniti Ustav BiH, odnosno uređenje Federacije BiH.

- Jedan broj političara iz Sarajeva moraće naučiti da voli svoju zemlju, da ceni svoj Ustav, umesto što se hvale da su patriote i probosanci - rekao je Čović.

Čović je rekao da mnogo češće razgovara sa predsednikom SDA Bakirom Izetbegovićem nego sa Dodikom, ali da se dogovori sa predsednikom SNSD-a sprovedu u delo.

- Svaki razgovor i dogovor sa Izetbegovićem se na kraju završi tako da se izvinjava što se mora promeniti nešto što smo dogovorili - rekao je Čović.

BONUS VIDEO: 

NAROD SE VEĆ OKUPLjA: Večeras protest u Podgorici zbog prekrajanja izborne volje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića