BOMBOM NA AUTO-PLAC: U Istočnom Sarajevu napad na imovinu jednog od uhapšenih u akciji "Transporter"

E. V. N.

09. 02. 2022. u 07:13

POLICIJI Istočnog Sarajeva prijavljeno je u ponedeljak oko 11 časova da je nepoznata osoba ili više njih bacila eksplozivnu napravu na auto-plac sa rentakar vozilom u vlasništvu Aleksandra Nikolića iz Istočnog Sarajeva.

БОМБОМ НА АУТО-ПЛАЦ: У Источном Сарајеву напад на имовину једног од ухапшених у акцији Транспортер

Sprovođenje optuženih, Foto MUP RS

Nikolić se nalazi u pritvoru jer je jedan od uhapšenih u velikoj akciji MUP RS "Tranpsorter" krajem prošle godine, kada su na području RS pohapšeni članovi grupe koja se sumnjiči za šverc narkotika na području BiH i dalje prema zemljama EU.

Pored eksplozivne naprave, policiji je isti dan prijavljeno i da je oštećena ulazna kapija u dvorištu kuće Nikolića koja je u izgradnji, u Ulici Jovana Raškovića u Istočnom Sarajevu.

Prema nezvaničnim informacijama, policija istražuje da li su pomenuti događaji povezani za hapšenjem Nikolića u akciji "Transporter". U istrazi oko akcije "Transporter" Nikolić je označen kao čovek koji je bio zadužen za drogu koja je stizala iz Albanije i Crne Gore prebaci na područje Sarajeva.

Iz PU Istočno Sarajevo su saopštili da je izvršen uviđaj.

- Nakon dokumentovanja predmet će biti dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo - poručili su iz policije.

Inače, u akciji "Transporter", novembra prošle godine, inspektori MUP Srpske priveli su 11 osoba, pronašli su i zaplenili 303 kilograma marihuane, vredne najmanje 1,2 miliona KM i privremeno oduzeli 10 skupocenih automobila...

MUP RS

U akciji je uhapšen Bojan Cvijetić, nekadašnji savetnik u Ministarstvu bezbednosti BiH, koji je označen kao prvo ime ove kriminalne grupe. Pored Cvijetića, u pritvoru se nalaze Petar Dukić, Aleksandar Nikolić, Saša Rađević i Ivan Jurić.

Cvijetić je označen kao glavni šraf grupe, koja je preko narko-kartela iz Južne Amerike nabavljala na tone kokaina i preko Evrope ga dovozila u BiH. Droga je lagerovana u skladištima firmi u Srpskoj, koje su vlasništvo Cvijetića i Dukića i, prema navodima iz istrage, služile su kao paravan za posao s drogom.

Na ročištu za pritvor tužilac Dubravko Čampara je istakao da je istraga ugrožena i da zbog toga ne sme odbrani da ustupi sve dokaze kojima raspolaže, već samo one neophodne.

Naglasio je da je grupa imala spreman prevoz za naručenu drogu. Istakao je i da je Cvijetić iz Holandije nabavljao kokain te da se radi na proširenju istrage o uvozu kokaina iz EU u BiH.

- Već smo proširili istragu za Nikolića koji je sa drugom grupom (uhapšenom u akciji "Storidž 2") prebacivao drogu i oružje u EU. Umesto novca dobijao je kokain koji je prodavao u Hrvatskoj - rekao je Čampara.

KORISTIO NADIMAK KRALjA PODZEMLjA

OSUMNjIČENI u predmetu "Transporter" uhapšeni su zahvaljujući raspakivanju aplikacija "Skaj" i "Anom", koje je Europol dostavio Tužilaštvu BiH. Cvijetić je u komunikaciji preko "Skaja" koristio nadimak Crveni, po uzoru na likove iz filma "Južni vetar". U filmu je to ime kralja podzemlja koji kontroliše tržište drogom, a igra ga Aleksandar Berček.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)