KELNERI PALI ZBOG KOKAINA: U Banjaluci potvrđena optužnica protiv trgovaca narkoticima iz Gradiške

O. MATAVULj

25. 01. 2022. u 06:08

OKRUŽNI sud u Banjaluci je potvrdio optužnicu protiv Milana Grujića (38), Dalibora Panića (38) i Dušana Glišića (29) iz Gradiške, koji su tokom akcije "Kelner" uhapšeni zbog trgovine drogom.

КЕЛНЕРИ ПАЛИ ЗБОГ КОКАИНА: У Бањалуци потврђена оптужница против трговаца наркотицима из Градишке

Foto PU u Gradiški

Sva trojica se terete za neovlašćenu proizvodnju i promet narkotika, dok je Grujić optužen i za nedozvoljeno držanje poluautomatskog pištolja "škorpion".

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci se navodi da su se optuženi - od početka 2020, do 26. novembra prošle godine - neovlašteno bavili kupovinom i preprodajom kokaina.

- Grujić je organizovao mrežu posrednika za izvršenje krivičnog dela tako što je od Saše Rađevića nabavljao kokain, najčešće oko 10 grama za 500 evra. Drogu je preprodavao Paniću, u pakovanjima od po 10 do 20 grama, za iznos od 600 do 1.200 evra - navodi se u optužnici.

Foto PU u Gradiški

Dodaje se i da je Panić drogu vagao i prepakivao u manje količine, te vršio dalju distribuciju korisnicima u Gradišci i pola grama je prodavao za iznos od 100 KM. Glišić je drogu takođe nabavljao od Grujića, i to količine od dva do tri grama, za iznos od 200 do 600 KM.

- Posle toga je vršio dalju distribuciju korisnicima po malo većim cenama. I od Panića je povremeno uzimao manje količine koje je stavljao u promet, da bi potom delili novac - dodaje se u optužnici.

Akcija "Kelner" je, podsetimo, sprovedena krajem novembra prošle godine u Gradišci, a naziv je dobila po dvojici osumnjičenih koji su radili kao konobari u lokalnim kafićima, dok je prvooptuženi Grujić radio na jednoj benzinskoj pumpi.

SLOBODA

UZ optužnicu, OJT u Banjaluci je tražilo da se optuženima produži pritvor u kojem su se nalazili od kraja novembra 2021. Međutim, Okružni sud je taj predlog odbio kao neosnovan i optuženi su pušteni na slobodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)