SEĆAMO SE I POŠTUJEMO ŽRTVU ONIH KOJI SU DALI ŽIVOTE: U Bijeljini svečano obeležen 30. rođendan Republike Srpske

V. M.

08. 01. 2022. u 22:15

POLAGANjEM venaca i cveća kod spomenika borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na Trgu kralja Petra I Karađorđevića i svečanim prijemom u Galeriji Centra za kulturu "Semberija" danas je u Bijeljini obilježen Dan Republike Srpske.

СЕЋАМО СЕ И ПОШТУЈЕМО ЖРТВУ ОНИХ КОЈИ СУ ДАЛИ ЖИВОТЕ: У Бијељини свечано обележен 30. рођендан Републике Српске

Foto: V. M.

Na tridesetu godišnjicu osnivanja Republike Srpske vence i cveće na spomenik poginulim borcima položili su gradonačelnik Bijeljine i predsednik Skupštine Grada, delegacije udruženja i organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, poslanici u zakonodavnim telima Republike Srpske i BiH, odbornici u Skupštini Grada, predstavnici Oružanih snaga BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova i lokalnih zajednica sa Kosova i Metohije, kao i brojni građani.

- Sećamo se i poštujemo žrtvu onih koji su dali svoje živote za stvaranje i odbranu Republike Srpske, ali takođe želimo da kažemo da je danas najveći patriotizam i odanost prema našoj Republici stvaranje boljeg društvenog položaja za njihove porodice i saborce. Ove vrednosti i znanje o slavnom nastanku i odbrani Republike Srpske ćemo prenositi i na buduće generacije - istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Na svečanom prijemu povodom Dana Republike Srpske dodeljene su i zahvalnice najzaslužnijim privrednicima sa teritorije Grada Bijeljina. Gradonačelnik Petrović je izrazio zahvalnost svim poslovnim subjektima koji su u prethodnoj godini bili društveno odgovorni i uredno su uplaćivali sve obaveze prema radnicima, Gradu i Republici Srpskoj, a posebno onima koji nisu otpuštali radnike i koji su stvarali nova radna mesta za građane Bijeljine. Izrazio je i žaljenje što su amandmanima na predloženi budžet Grada Bijeljina za 2022. godinu smanjena planirana sredstva za podsticaj i razvoj privrede.

- Na ovom prijemu tradicionalno razgovaramo sa privrednicima o perspektivama unapređenja saradnje između njih i Grada Bijeljina, kao i o poboljšanju poslovnog okruženja i uslova za sve koji žele da se bave privredom - dodao je predsednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Dvodnevnom obeležavanju tridesetog rođendana Republike Srpske u Bijeljini prisustvuju i predstavnici srpskih lokalnih zajednica na Kosovu i Metohiji Goraždevac, Lipljan i Gračanica.

- Zahvalni smo gradonačelniku Bijeljine na pozivu i gostoprimstvu, koji su znak nastavka bratske ljubavi i podrške između nas. Nadam se da ćemo u ovoj godini nastaviti i tradiciju međusobnih poseta dece iz naših lokalnih zajednica, koja je zbog pandemije virusa Korona nakratko i privremeno prekinuta - naglasio je predsednik Privremenog organa za Opštinu Peć sa sedištem u Goraždevcu Miloš Dimitrijević.

Gradonačelnik Petrović poželeo je mir, sreću i srećne božićne praznike srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kao i da svi Srbi večno ostanu u slozi okupljeni oko Pećke patrijaršije, Visokih Dečana, Gračanice i drugih mnogobrojnih svetinja na Kosmetu.

- Prvi put smo u Bijeljini i veoma nas raduje vaš bratski poziv na prisustvo proslavi ovog velikog praznika za sve Srbe, ma gde se nalazili, jer toga dana je odbranjena čast i sloboda celokupnog našeg naroda. Nadamo se da će i gradonačelnik Petrović uskoro posetiti Gračanicu i da ćemo imati priliku da mu uzvratimo dobro gostoprimstvo - istakao je predsednik Privremenog organa Grada Priština sa sedištem u Gračanici.

BONUS VIDEO: Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad Bosne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije