RADNICI "SL IAT" U TREBINJU OBUSTAVILI RAD: Nakon obećanja da neće biti stečaja vratili se na posao

D. C.

30. 12. 2021. u 16:31

RADNICI trebinjske “Swisslion industrije alata“ prekinuli su danas rad pred početak sednice Upravnog odbora tog preduzeća, kako bi od predstavnika većinskog vlasnika, “Swisslion Group” iz Novog Sada, dobili garanciju da neće biti pokrenut stečaj.

РАДНИЦИ СЛ ИАТ У ТРЕБИЊУ ОБУСТАВИЛИ РАД: Након обећања да неће бити стечаја вратили се на посао

Foto: D. C.

- Nama je nagovešteno da hoćete da sečete glave i da fabrika alata ide u stečaj. Nismo dobili dnevni red sednice Upravnog odbora I ne znamo šta se sprema – rekao je Nikola Spaić, član upravnog odbora “SL IAT-a” i predstvanik manjinskih akcionara

Željko Vlahović, direktor “Swisslion Group” obećao je okupljenim radnicma da do stečaja neće doći, a da se Upravni odbor sastaje kako bi se pronašla rešenja za dugogodišnje probleme koji su počeli sa privatizacijm.

- Ja ne znam ko je vama to rekao, a stečaja u IAT-u neće biti. Naš posao je da pokušamo pronaći rešenje kako bi se ova fabrika razvijala, kako bi se skinule hipoteke zbog duga poreskoj koji pokušavamo godinama bezsupešno uvtdriti sa Poreskom upravom - istakao je Vlahović.

Radnike IAT interesovalo je i kada će biti završena privatizacije ovog preduzeća jer kako tvrde vlastitim sredstvima izmiruju dugove umesto potpisnika ugovora o privatizaciji, koja je trebala biti završena 2012. Oni su se požalili i na loše uslove za rad, te istaklio da su plate male ali da su redovne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a