"ONAKO KAKO SU ZABRLJALI, TAKO NEK I ODBRLJAJU": Dodik o spekulaciji stranih medija o ispravljanju zakona o Srebrenici

Tanjug

22. 12. 2021. u 14:37

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je danas spekulacije stranih i medija u BiH da Evropska unija iza kulisa radi na ispravljanju zakona o Srebrenici, koji je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Incko, i poručio je da je pristup Republike Srpske isti, da "onako kako su zabrljali, tako i odbrljaju".

ОНАКО КАКО СУ ЗАБРЉАЛИ, ТАКО НЕК И ОДБРЉАЈУ: Додик о спекулацији страних медија о исправљању закона о Сребреници

Foto Glassrpske

Republika Srpska ništa neće raditi pod pritiskom, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

- Imate načine, završite to kako hoćete, iz pravnog prometa povucite Inckove zakone i mi ćemo se vratiti u institucije BiH. Neće nas videti tamo sve dok je taj zakon u pravnom prometu - poručio je Dodik.

Dodik je rekao i da je prisustvovao sastancima sa evropskim komesarom Oliverom Varheljijem tokom njegove novembarske posete BiH na kojima smo, kako je kazao, "mi njih obavestili o održavanju sednice NSRS 10. decembra i zaključcima o vraćanju nadležnosti sa BiH na Republiku Srpsku".

Rekao je i da je Varhelji imao pozitivan pristup i "jasno nam dao do znanja da bi bilo dobro da se vratimo u zajedničke institucije".

- Zašto sada tog čoveka napadaju, pojma nemam - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (3)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!