NAKON DRAME U DOBOJU: Pritvoreni svi napadači

O.M.

21. 12. 2021. u 14:01

OSNOVNI sud u Doboj odredio je jednomesečni pritvor Nihadu Mujdžiću (58) iz Doboja koji je iz puške pucao na patrolu policije uzikujući ”Alahu akbar” i ”tekbir”.

НАКОН ДРАМЕ У ДОБОЈУ: Притворени сви нападачи

Okružni sud Doboj / Foto O. Matavulj

Na predlog tužilaštva pritvor je određen i braći Samiru (37) i Sulejmanu Hadžiću (39) koji su napali Mujdžića, nakon što ga je policija uhapsila i vezala lisicama.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju navode da se Mujdžić tereti za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, dok su braća Hadžić osumnjičeni za nasilničko ponašanje.

- Pritvor je predložen zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi osumnjičeni ponoviti krivična dela, s obzirom na to da se radi o osobama koja su sklona vršenju krivičnih dela i koja su višestruko osuđivana - rekla je portparol OJT Doboj Slobodanka Lukić.

Prema njenim rečim sud je prihvatio predlog tužilaštva i odredio pritvor.

Podsetimo, celi slučaj se odigrao u subotu naveče kada je Mudžić došao pred kuću Hadžića i izazvao svađu. Kada su oni pozvali policiju on je otišao kući, uzeo pušku i izašao na lokalni put. Tu je zaustavio ”fijat” kojim je upravljao S.H. iz Maglaja i puškom razbio šoferšajbnu. Vozač je pobegao, a kada je naišla policija Mujdžić je prvo pucao u vazduh, a zatim i prema policajcima uzvikujući ”Alahu akbar” i ”tekbir”. Srećom nikoga nije pogodio i metak je završio u betonskoj ogradi. Dok je pokušao da napuni pušku policajci su ga savladali i uhapsili. Međutim, tada su dotrčali Hadžići koji su se okomili na Mujdžića. Jedan od braće udario ga je nogom u glavu, a drugi palicom, pa su i oni uhapšeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna