IZGLEDAO DIVLJE, IMAO JE ČUDAN POGLED: Komšija likvidiranog ubice dečaka svedoči kako je izbegao da postane druga žrtva Borivoja Tešovića

Ognjen MATAVULj

15. 11. 2021. u 20:45

VOZILI smo se automobilom i naoružan čovek nas presreće na putu. Sačekao nas je s 'papovkom'. Nismo stali, niti se zaustavili. Bez razloga je pucao u nas. Noć je, jedva se vidi. Pipnem dete, ne mrda... Sine! Sine! Sine moj!"

ИЗГЛЕДАО ДИВЉЕ, ИМАО ЈЕ ЧУДАН ПОГЛЕД: Комшија ликвидираног убице дечака сведочи како је избегао да постане друга жртва Боривоја Тешовића

Borivoje Tešović / Foto FB

Kroz jecaj je izustio Žarko Marić, koji je gledao kako mu pomahnitali Borivoje Tešović (54) iz Foče ubija 9-godišnjeg sina jedinca. Posle dramatične potrage ubicu je likvidirala Žandarmerija, kada je i na njih pokušao da baci bombu.

Nezapamćeni zločin odigrao se u nedelju oko 17 časova u selu Zavait kod Foče. Nevino dete ubio je registrovani duševni bolesnik kada je, ničim izazvan, krenuo u krvavi pohod. U toj maniji Tešović je pucao je na poznanika Radenka Raleta Kunarca, kojeg čudom nije pogodio. Pretio je komšijama, menjao vozila, pravio barikade, zatvorio se u lovački dom...

Kada su ga opkolili odbio je pregovore. Žandarmima je pružio aktivan otpor i likvidiran je par minuta iza ponoći kada je pokušao da aktivira bombu. Do tog trenutka cela Foča je drhtala i bila u strahu...

Rale Kunarac za "Novosti" priča da je kombijem išao ka Foči i prolazio kraj kuće Borivoja Tešovića koji ga je, preteći puškom, zaustavio na putu.

- Vikao mi je: "Gasi kombi, izlazi napolje, majku ti j...m, ubiću te!". Ništa mi nije bilo jasno, jer smo se dobro poznavali i nismo imali razmirica. Viče da je "ubio" svoju decu i da će ubiti i mene i sve redom - priča Kunarac.

Kada je izašao iz kombija, Tešović mu je pored leve noge ispalio hitac iz puške. Kunarac kaže da je bio uplašen i da je pokušavao da ga smiri, ali ga je Tešović naterao da ide prema njegovoj kući "da vidi njegovu decu, mrtvu u krvi".

- Ponovo je pucao u mene, u visini grudi i promašio. Ne znam da li slučajno ili namerno. Vidim ruke mu se tresu, vređa me, preti kako će sve pobiti. Pokušavam razgovarati i on ponovo puca i maši - kaže Kunarac, koji je samohrani otac jednog deteta, nakon što mu je supruga umrla u osmom mesecu trudnoće.

Dok ga napadač vodi prema kući. Kunarac kaže da je samo razmišljao o svom sinu, pa i Tešovića pita zar će ostaviti dete bez oba roditelja. To mu je i spaslo život, što mu je i Tešović rekao. Pojašnjava da u kući nije zatekao leševe, kako mu je rečeno, te da je Tešović provalio u svoj podrum i uzeo municiju, ručne bombe i MRUD-ove. Vraćaju se do kombija i Tešović mu traži da ga vozi do nekih kuća, što je i učinio. Usput mu preti da nikome ne sme reći da ga je video, ali je ipak sve prijavio policiji.

- Videlo se da ga je uhvatila bolest. Izgledao je divlje, imao neki čudan pogled. Već mesec dana se čudno ponašao, pretio svima, ali niko ništa nije učinio da ga sklone s ulice. Ni porodica, ni komšije. Stalno je pretio da će nekog ubiti. Da se reagovalo, ova tragedija se mogla sprečiti - priča Kunarac. Od njihovog rastanka Tešović je kucao na mnoga vrata. Negde je ljudima pretio, a negde su ga u neznanju ugostili i dali mu hrane, koju je strpao u ruksak. Od nekih je tražio baterijsku lampu i svima je govorio da ide preko granice. Na put je postavio barikade, balvane, i nedugo potom pucao na automobil Marića i njegovog sina, koga je ubio. Iz Zavaita je pobegao prema Čelebićima, gde ga je pod pretnjom odvezlo nekoliko vozača. Na kraju je došao u lovački dom ŠG "Maglić". Tu je sreo više ljudi, koji istražuju rudu, a koji su se u strahu razbežali. Svedoci kažu da je jedan čovek ostao s njim, navodno svojom voljom, do dolaska policije, koja je opkolila dom i pokušala da pregovara sa njim , ali je on pružio otpor pa je likvidiran.

GORE OD RATA

RADENKO Kunarac za "Novosti" kaže da je bliski susret sa pomahnitalim Borivojem Tešovićem bio zastrašujuć.

- Kroz glavu mi je samo prolazila misao da će mi dete ostati i bez oca i majke. Bio sam preplašen. Prošao sam rat i svašta, ali ovo se s tim ne može porediti. Posle svega bila mi je muka. Od uzbuđenja nisam mogao da vozim, pa me je rođak odvezao u policiju - kaže Kunarac.

OTAC OSUĐEN ZA UBISTVO

OD meštana saznajemo da je i Borivojev otac Mićo Tešović pre više od 20 godina ubio svog strica Dušana. Zatukao ga je motikom u dvorištu nakon što su se navodno zavadili zbog međe. Otac mu je osuđen, a navodno je i on kao i Borivoje, lečen na psihijatriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)