POLICIJA LIKVIDIRALA UBICU DEČAKA: Pružao otpor i pretio bombom

O.M.

15. 11. 2021. u 12:29

NAKON višečasovne drame fočanska policija likvidirala je Borivoja Tešovića koji je juče oko 17.15 časova ubio 10-godišnjeg dečaka u selu Zavait kod Foče, potvrđeno je "Novostima" u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

ПОЛИЦИЈА ЛИКВИДИРАЛА УБИЦУ ДЕЧАКА: Пружао отпор и претио бомбом

foto D.Pozderović

Tešović je likvidiran oko ponoći, nakon što se "zabarakadirao" u objektu šumskog doma ŠG "Maglić". Policija je prethodno opkolila objekat, pokušala da pregovara i pozvala osumnjičenog da se preda, što je on odbio. Potom je pružio aktivan otpor. U tužilaštvu navode da je u jednom trenutku krenuo da aktivira eksplozivnu napravu, čime je ugrozio i živote policajaca koji su ga likvidirali.

Potraga za Tešovićem započela je juče nakon što je oko 17.15 časova pucao u automobil u kojem je 10-godišnji dečak bio sa svojim ocem. Navodno je Tešović, uz pretnju oružjem, pokušao da zaustavi automobil. Vozač je krenuo da beži i Tešović je na automobil ispalio četiri hica i ubio dečaka, koji je sedeo na mestu suvozača.

- Nakon ubistva Tešović se dao u bekstvo i aktivirao je eksplozivnu napravu u dvorištu jedne kuće, da bi nešto kasnije ponovo pucao iz vatrenog oružja - kaže dobro upućeni izvor.

Nakon prijava policija se dala u potragu za ubicom i ubrzo je blokirala područje Čelebića, kao i putnu komunikaciju prema Pljevljima. Na teren su upućene sve snage PS Foča i Žandarmerije koje su ubicu locirale na nepristupačnom terenu.

Kako saznajemo, Tešović je imao psihičkih problema i lečen je na psihijatriji iz koje je otpušten prošle godine. Navodno je i nakon toga znao da pravi probleme, a prijavljivan je i zbog nasilja u porodici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije