BORS PROSLAVLJA KRSNU SLAVU: Centralna proslava Mitrovdana održana u Srpcu

S. M.

08. 11. 2021. u 14:27

POLAGANjEM venaca i prisluživanjem sveća u opštinskim i gradskim boračkim organizacijama širom Srpske obeležena je krsne slave BORS - Mitrovdana. Centralna proslava Mitrovdana održana je u Srpcu.

БОРС ПРОСЛАВЉА КРСНУ СЛАВУ: Централна прослава Митровдана одржана у Српцу

Foto RTSR

Predsednik Skupštine Boračke organizacije opštine Sokolac Željko Lalić istakao je danas da se mnogi nisu pomirili s tim da Republika Srpska treba da postoji, zbog čega se Srpska i dalje mora čuvati i braniti.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica čestitao je krsnu slavu Mitrovdan predsedniku BORS generalu Milomiru Savčiću i svim boračkim kategorijama, ističući veliki doprinos srpskih boraca u odbrani Republike Srpske i srpskog naroda na područjima gde su Srbi živeli od 1992. do 1995. godine, kada je 21. novembra i verifikovana Republika Srpska i međunarodno periznata u Dejtonu, a mesec dana potom i ovjerena u Parizu.

Predstavnici trebinjske Boračke organizacije, grada Trebinja, Udruženja dece poginulih boraca "Nasljeđe" i Policijske uprave Trebinje položili su cveće kod spomenika braniocima Trebinja od 1992. do 1996. godine, povodom Mitrovdana - krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske.

Potpredsednik Boračke organizacije Trebinje Maksim Mrakić kaže da je najmanje što se može na današnji dan setiti se saboraca koji su živote dali za odbranu Republike Srpske da bismo danas živjeli u miru. On je poručio da odavanje pošte i služenje pomena najmanje što se može učiniti za borce, te istakao da položaj boraca u celoj Republici Srpskoj, pa tako i u Trebinju, nije na zavidnom nivou .Boračka organizacija opštine Brod obilježila je danas krsnu slavu služenjem Svete liturgije u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice, osveštanjem slavskog žita i lomljenjem slavskog kolača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna