ORBAN JE VELIKI DRŽAVNIK, SPREMAN DA POMOGNE SRPSKOJ: Dodik se oglasio pred važnu posetu, evo šta će biti teme razgovora

Novosti online

05. 11. 2021. u 21:02

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je mađarski premijer Viktor Orban važan i veliki državnik sa kojim će sutra razgovarati o političkim i ekonomskim temama.

ОРБАН ЈЕ ВЕЛИКИ ДРЖАВНИК, СПРЕМАН ДА ПОМОГНЕ СРПСКОЈ: Додик се огласио пред важну посету, ево шта ће бити теме разговора

Foto: Szilard Koszticsak/MTI via AP

Dodik je, u emisiji "Intervju" RTRS-a, istakao da je Orban u prethodnih nekoliko susreta izrazio spremnost da pomogne Republici Srpskoj.

- Tako što bi, recimo, značajan broj nekih podsticaja koji se daju mađarskim preduzetnicima malim i srednjim, moglo da se prenese u Republiku Srpsku i da ljudi iz Srpske mogu da koriste te fondove kroz neku proceduru koji ćemo mi dogovoriti - naveo je Dodik.

Dodik je rekao da postoji nekoliko zajedničkih projekata, odnosno potencijalnih investicija Mađarske i Republike Srpske.

On je napomenuo da sutra počinje i gradnja auto-puta od Prijedora do Banjaluke, što je, kako je ocenio, važna vest za svakog građanina Republike Srpske.

- Početak radova je u danu kada dolazi Orban, kada ćemo s njim razgovarati o tome da gradimo neke energetske objekte. Moja ideja je da pokušamo s njim da dogovorimo da se gradi drugi tunel sa Trebišnjice, sa akumulacionog jezera iznad Trebinja, koji bi se spustio do Sutomora ili na Plat, zavisno od toga s kojom državom, Hrvatskom ili Crnom Gorom, postignemo što je moguće bolji aranžman - rekao je Dodik.

Podsetimo, Orban će u subotu, zajedno sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom, posetiti Republiku Srpsku.

(RTRS)

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!