DODIK NAJAVIO: Srpski predstavnici na Kolegijumu zbog smene ministra

Tanjug

25. 10. 2021. u 16:00

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će srpski predstavanici prisustvovati sutrašnjoj sednici proširenog Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamenta BiH, ali samo zato što treba da se potvrdi smena ministra odbrane, iako su, dodao je, uvereni da muslimani to neće dozvoliti.

ДОДИК НАЈАВИО: Српски представници на Колегијуму због смене министра

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsedavajući Saveta miistara BiH Zoran Tegeltija odlučio je da smeni ministra odbrane Sifeta Podžića, zbog samoinicijativne odluke da odloži vojnu vežbu Srbije i BiH navodno iz epidemiioloških razloga.

Dodik je novinarima u okviru obeležavanja 30 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske, rekao da su Srbi iz BiH uvek otvoreni za razgovore sa svima, osim sa Kristijanom Šmitom.

- Sa Šmitom nećemo razgovarati čak ni u formi privatnog lica. Dok god on ne bude imenovan u Savetu bezbednosti UN mi nemamo razloga da ga prihvatimo za visokog predstavnika za BiH - rekao je Dodik.

Na sutrašnjoj sednici proširenog skupštinskog Kolegijuma biće razmatran zahtev Šmita da se obrati u Predstavničkom domu.

Šmit je predložio da njegovo obraćanje bude 28. ili 29. oktobra.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - AKCIJA "PLANTAŽA 2012" - Uhapšena dvojica Banjalučana, osumnjičena da su uzgajala marihuanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)