BANJALUKA PROJEKAT KROZ DONACIJU: „Zabavne školice“ za učenje kroz igru

S. M.

21. 10. 2021. u 13:36

U DVORIŠTIMA osnovnih škola na području grada iscrtane su „zabavne školice“, koje na zanimljiv način nude edukativni sadržaj za mališane.

БАЊАЛУКА ПРОЈЕКАТ КРОЗ ДОНАЦИЈУ:  „Забавне школице“ за учење кроз игру

FOTO AČavić

Iz Gradske uprave navode da su mališani u svojim školskim dvorištima dobili lepo uređena mesta za učenje kroz igru, nešto poput učionice na otvorenom – posebno značajne u uslovima pandemije.

- Postavljeni poligoni su namenjeni učenicima svih uzrasta, posebno deci u nižim razredima. Funkcija ovih školica je još veća kada se uzme u obzir činjenica da školska dvorišta ne koriste samo učenici, nego i deca u svom slobodnom vremenu - kažu GU Banjaluka.

Kako navode iz Gradske uprave i realizacijom ovog projekta Grad je pokazao svoje opredeljenje za podršku obrazovnom sistemu i našoj deci.

- Ovu akciju, u koju se na poziv Grada uključilo 16 škola, podržala je društveno odgovorna firma „Colorit“ - poručili su iz gradske uprave.

Podsećaju i da je Grad obezbedio besplatne udžbenike za sve osnovce iz Banje Luke, da podržava rekonstrukciju školskih objekata, te pruža podršku školama kod pisanja projekata za međunarodne organizacije. Nedavno je izgrađeno i košarkaško igralište ispred Osnovne škole „Branko Radičević“ na Starčevici, izgrađeno je dečje igralište u dvorištu OŠ „Mladen Stojanović“ u Bronzanom Majdanu, te je sagrađen parking u krugu OŠ „Milan Rakić“ u Karanovcu, koji je sada izdvojen od prostora za kretanje pešaka, čime je znatno poboljšana bezbednost učenika.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere