NEKADA KORIDOR ŽIVOTA SADA PUT UŽASA: Meštani trebavskog sela Krčevljain protestovali zbog uništenog puta

V. Blagojević

12. 10. 2021. u 18:47

STANOVNICI modričkog sela Krčevljani na Trebavi organizovali su protest na putu Modriča – Duga Njiva i na taj način iskazali svoje nezadovlstvo, kako su rekli zbog toga što su kamioni preduzeća „Srpske šume“ uništili put korz selo u dužini od 5 kilometara izvlačeći drva.

НEКAДА КОРИДОР ЖИВОТА САДА ПУТ УЖАСА: Meштaни трeбaвскoг сeлa Крчeвљaин прoтeстoвaли збoг уништeнoг путa

Foto V. Blagojević

Meštani Krčevljana već godinama ukazujemo na ovaj problem. Obraćali su Srpskim šumama, opštini i institucijama Republike Srpske i tražili pomoć da se ovaj put zaštiti jer je on bio prvi Koridor 1992.godine kojim su prvi lekovi i hrana stigli u Krajinu iz Srbije.

-Kamioni sa drvima ugrozili su naše kuće i velika su opasnost za sve pešake, a posebno za decu. Da bi ovo stanovništvo ostalo da živi na ovom prostoru mora se put poraviti. Pa ovaj put je bio koridor života i spasa a sada je trenutno put užasa. Apelujem na Vladu, opštinu i na sve druge da reše ovaj problem- moli Mihailo Stanković.

Njegov komšija Stojan Stojanović ukazuje na činjecu da na njihove molbe i traženje nikada niko nije odgovorio ni pozitivno ni negativno.

Foto V. Blagojević

-Nikad se niko nije nama obratio da nam bilo šta kažu a kamoli da put poprave. Mi ovako ovde ne možemo živeti. Ovde ima dece koji idu u školu i tada su životno ugroženi od kamiona. Svi samo pričaju da treba da živimo na selu. Međutim na ovaj način ljudi se sve više sele - zaključuje Stojanović.

U planinskom selu živi oko 350 meštana u 100 domaćinstva. Kako kažu zabrinuti su za 30 učenika koji idu u područnu školu u selu i u školu u Skugriću. Načelinik opštine Modriča odazvao se pozivu meštana i obećao da će do zime intervenisati na najugroženijim dionicama puta.

-Dogovorili smo se sa meštnima da ćemo učiniti sve što je moguće. Prioritetno ćemo izfinansirati sanaciju kritičnih delova puta a posebno udarne rupe, da put dovedemo u neko normalno i funkcionalno stanje- obećao je Jovica Radulović načelnik opštine Modirča.

Foto V. Blagojević

Na optužbe meštana Krčevljana, Šumska uprava iz Modriče je odgovorila saopštenjem u kojem naglašava:

Foto V. Blagojević

- Šumarija na putnom pravcu Krčevljani - Duga Njiva ne vrši eksploataciju šuma jer se na pomenutoj deonici ne nalaze šume u državnom vlasništvu niti Šumarija Modriča poseduje kamione, te samim tim naši kamioni nisu mogli ni unštiti kolovoz na pomenutoj deonici- odgovoreno je meštanima Krčevljana iz Šumarije.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega