OPOZICIJA RADI ZA OBAVEŠTAJCE? Milorad Dodik, srpski član predsedništva BiH i lider SNSD, uzdrmao političku scenu

S. MIŠLjENOVIĆ

11. 09. 2021. u 10:30

PREDSEDNICI opozicionih partija iz Srpske odbacuju optužbe lidera SNSD i srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodika da rade za obaveštajne službe sa Zapada.

ОПОЗИЦИЈА РАДИ ЗА ОБАВЕШТАЈЦЕ? Милорад Додик, српски члан председништва БиХ и лидер СНСД, уздрмао политичку сцену

Foto Novosti

Dodik je uzdrmao političku scenu izjavom "da se on ne sreće sa obaveštajnim funkcionerima drugih zemalja, dok je kod opozicije drugačija situacija".

- Do mene dolaze informacije da su funkcioneri opoziocionih partija ne samo podložni obaveštajnom radu drugih agencija sa Zapada, već čak da su u određenim segmentima i njihovi operativci.

On je naglasio da ni sam ne zna da li je to tačno, ali da takve informacije do njega dolaze.

- Ali kada vidim da predsednik PDP Branislav Borenović stoji sa nekim ko finansira sve obaveštajne zajednice u Americi i da to pokušavaju da sakriju... - kaže Dodik.

Foto Shutterstock

Mirko Šarović, predsednik SDS i lider opozicije, kaže, za "Novosti", da kada tako visoko pozicionirana ličnosti kakva je Milorad Dodik, srpski član PBiH, izjavi da "do njega stižu informacije, ali ne zna da li je to tačno, da opozicija sarađuje sa obaveštajnim strukturama koje dolaze sa Zapada", tu se jasno vidi da se radi o užasnoj promociji poslednjeg najgoreg izdanja politike proizvodnje neprijatelja.

- Ovakve poruke imaju za cilj targetiranje opozicije u Srpskoj i njenih ključnih lidera kao svojevrsne mete za odstrel. Šta drugo da se zaključi iz njegovih izjava, koje su jedne od najgorih koje sam ja do sada čuo u političkom životu - ističe Šarović.

- Opake i opasne insinuacije od strane Dodika imaju za cilj da dodatno truju političku i svaku drugu atmosferu u RS i skrenu pažnju sa bolesnog i mračnog stanja demokratije i napretka u RS do kojeg nas je njegova oprobana "reprezantacija" i dovela - poručio je Šarović.

Branislav Borenović, predsednik PDP, kaže da Dodik jedan "paranoični lažov".

- Tako napišite. Kad je već toliko sposoban, neka objavi sve što ima, a ne da svako pola godine isprazne priče plasira. Verovatno on živi u teorijama zavera i šizofrenim kvazipričama - ističe Borenović.

OPTUŽBE Borenović i Šarović sa Dodikom nakon zajedničkog sastanka svih lidera u RS , Foto Novosti

On kaže da mu je teško i da komentariše ovakve izjave.

- Sve što do njega dolazi informacija neka objavi i pokaže. I ranije je govorio da prisluškuje opoziciju. Sad neka izađe pred javnost i jasno pokaže to što on navodno zna - poručio je Borenović.

DODVORAVANjE

Milorad Dodik je između ostalog izjavio da ono što govori opozicija nije njihova pamet, da je njihova politika podanička i da tu nema ništa nejasno. Najlošije je, dodaje, ako narod poveruje lažima Mirka Šarovića, Branislava Borenovića, Draška Stanivukovića i ostalih, a oni sve to rade kako bi se dodvorili političkom Sarajevu ili nekoj zapadnoj obaveštajnoj zajednici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024