EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BIJELJINI: Narednih dana se očekuje povećanje broja zaraženih

V. Mitrić

10. 09. 2021. u 16:16

ZBOG pogoršane epidemiološke situacije na području regije Bijeljina, u bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini održan je sastanak članova bolničkog Kriznog štaba sa predstavnicima domova zdravlja iz Bijeljine, Ugljevika i Lopara, kao i privatnih ustanova primarnog nivoa.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У БИЈЕЉИНИ: Наредних дана се очекује повећање броја заражених

Foto: V. Mitrić

Tom prilikom revidirani su protokoli o kretanju pacijenata između primarne zdravstvene zaštite i bolnice, a što bi u narednom periodu trebalo da rezultira smanjenjem bespotrebnog pritiska na bolničke kapacitete i oslobodi prostor za delovanje u okolnostima pogoršanja epidemiološke situacije.

Primarijus dr Mihajlo Lazić, šef Kovid bolnice u Bijeljini nagalašava da se pandemija zahuktava i da se narednih dana očekuje povećan priliv bolesnika u Kovid bolnicu. 

Prema rečima dr Želimira Neškovića, direktora Doma zdrvalja Lopare, zadatak primarne zdravstvene zaštite je da preventivno deluje u vreme epidemije korona virusa, sprovodeći proces vakcinacije, čime se pacijenti štite od teških oblika bolesti i smanjuje priliv u kovid bolnice.

- Pozivamo sve pacijente da se na vreme javljaju lekaru i da se ne leče kod kuće, a posebno da ne uzimaju antibiotike samoinicijativno, jer time prikrivaju simptome bolesti i otežavaju dalje lečenje”, rekao je dr Nešković. On je istakao da se epidemiološka situacija na području Lopara značajno pogoršala u poslednjih sedam dana.

U vakcinalnom centru Doma zdravlja u Bijeljini do sada je vakcinisano 18.500 sugrađana prvom dozom , a 15.500 je revakcinisano- rekla nam je primarijus dr Danijela Đukin, direktor Doma zdravlja Bijeljina. Ona je navela da bijeljinski Dom zdravlja ima dovoljno vakcina i pozvala sugrađane da se vakcinišu u što većem broju.

U Kovid bolnici u Bijeljini trenutno je na liječenju 45 bolesnika, od kojih je devetoro na respiratoru, a 25 na kiseoničnoj terapiji. Većina bolesnika je sa teškim kliničkim slikama. U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 33 osobe kod kojih je potvrđen virus korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)