I BLIZANCI MEĐU PRVACIMA: Pune školske klupe u Bijeljini (FOTO)

B. MILOŠEVIĆ

01. 09. 2021. u 20:50

U REPUBLICI Srpskoj 1. septembra počela je nova školska godina, a prema podacima Ministarstva prosvete i kulture RS, školsku 2021-22 godinu će pohađati 85.500 osnovaca i 36.000 srednjoškolaca u 187 osnovnih i 95 srednjih škola.

И БЛИЗАНЦИ МЕЂУ ПРВАЦИМА: Пуне школске клупе у Бијељини (ФОТО)

Foto: B. Milošević

Nakon onlajn školske godine, časovi su ponovo vraćeni na 45 minuta, uz obavezno pridržavanje epidemioloških mera.

U Osnovnoj školi “Knez Ivo od Semberije” u Bijeljini nakon dužeg vremena, dvorište prepuno prvačića sa roditeljima i bakama.

Među mnogobrojnim prvačićima su i braća-blizanci, Milan i Gavrilo Lazić, koji se raduju novim izazovima, ali i novim drugarima koje će upoznati u školi. Presrećni su i roditelji i prosvetni radnici, što se nakon pandemije sve vraća u normalne tokove. Kako kažu, škola i đačke klupe su mesto sticanja novih znanja, ali i mesto gde se deca raduju novim druženjima.

Radenko Savić, direktor škole sa najviše đaka na području Bijeljine ,ističe ohrabrujući podatak da je upisano 195 prvačića, daleko više nego prethodne godine.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović,posetio je Osnovnu školu “Dositej Obradović” u Suvom Polju i srednju Poljoprivredno-medicinsku školu u Bijeljini i tom prilikom poželeo prosvetarima i đacima srećnu i uspešnu novu školsku godinu.

- Želim vam da steknete puno znanja, da se lepo družite, ali pre svega želim da budete zdravi, bezbedni i srećni sa svojim roditeljima i nastavnicima. Grad Bijeljina će vas uvek podržati, a sve u želji da postanete dobri ljudi kao garant svetlije budućnosti svog naroda - poručio je gradonačelnik Petrović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći