STIGAO NOVI KONTINGENT VAKCINA U SRPSKU: Isporučeno 25.000 doza druge komponente "Sputnjika V"

S.M.

01. 09. 2021. u 15:53

U REPUBLIKU Srpsku danas je isporučeno još 25.000 doza druge komponente vakcina Sputnjik V koje su nabavljene za imunizaciju stanovništva Republike Srpske protiv Kovid-19, a za koje je sredstva obezbedila Vlada Republike Srpske.

СТИГАО НОВИ КОНТИНГЕНТ ВАКЦИНА У СРПСКУ: Испоручено 25.000 доза друге компоненте Спутњика В

Foto: Vlada RS

Reč je o novoj isporuci vakcina ruskog proizvođača u sklopu realizacije ugovora koji Institut za javno zdravstvo Republike Srpske ima sa veleprometnikom „Krajinagroup“.

Do sada je, uključujući i ovu isporuku, na ovaj način u Republiku Srpsku stiglo ukupno 274.300 doza prve i druge komponente ove vrste vakcina. Nove količine vakcina dopremljene su u skladište uvoznika u Banjoj Luci, a po završetku procedura biće upućene zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske za nastavak procesa revakcinacije protiv virusa korona.

Podsećamo, prema uputstvima proizvođača, revakcinacija drugom komponentom vakcine Sputnjik V može se uraditi u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom.

Zdravstvene ustanove u RS raspolažu dovoljnim količinama vakcina protiv Kovid-19 više proizvođača, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i Institut za javno zdravstvo RS još jednom pozivaju građane da se, ukoliko već nisu, što pre vakcinišu protiv virusa korona i na taj način zaštite svoje zdravlje, u cilju što sveobuhvatnije imunizacije stanovništva.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, zdravstvenim ustanovama je sa 30. avgustom 2021. godine isporučeno 280.609 prve i 198.156 druge doze vakcina protiv Kovid-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)