DODIK O VAŽNOM DOKUMENTU KOJI MU JE VUČIĆ PREDAO: Stvar od nacionalnog značaja - zaštita srpskog identiteta

Novosti online

26. 08. 2021. u 18:34

ZAŠTITA srpskog jezika i pisma najprirodniji je način delovanja i zaštite identiteta srpskog naroda, poručio je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

ДОДИК О ВАЖНОМ ДОКУМЕНТУ КОЈИ МУ ЈЕ ВУЧИЋ ПРЕДАО: Ствар од националног значаја - заштита српског идентитета

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Govoreći o prednacrtu zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma, koji mu je u Beogradu predao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Dodik je rekao da je dogovoreno da skupštine Srbije i Republike Srpske usvoje taj zakon na Dan nacionalnog jedinstva, 15. septembra.

Dodik je ukazao da je ovaj zakon izuzetno važan, jer se prvi put dešava da se za prostor Srpske i Srbije donosi zakon sa istim tekstom, preneo je portal RTRS.

- Srpski jezik, srpsko pismo ćirilica nemaju nikakve razlike ni kod nas ni u Srbiji. Pokušaje koje smo ranije gledali u BiH da se prave neke zajedničke priče nisu uspele ni u poslednjih 150 godina kada je to pokušavala da uradi Austrougarska - naglasio je Dodik.

Podsetimo, Vučić je prethodno objavio da se sa Dodikom u razgovoru saglasio da je saradnja između Republike Srbije i Srpske izuzetna na svim nivoima i da srpski narod ne sme i ne može sebi da dozvoli bilo kakve sukobe i povratak u prošla vremena.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći