KOME STANIVUKOVIĆ DELI PARE?! Pogledajte šta radi gradonačelnik Banjaluke

S. M.

02. 08. 2021. u 09:59

GRADONAČELNIK Banjaluke, Draško Stanivuković, jedan je od političara koji svoj posao obavlja volonterski i od početka svoje političke karijere platu preusmerava onima kojima je potrebnija.

КОМЕ СТАНИВУКОВИЋ ДЕЛИ ПАРЕ?! Погледајте шта ради градоначелник Бањалуке

FOTO: S.M.

Tim povodom, Novosti su proverile u kabinetu gradonačelnika gde je sve do sada završila plata gradonačelnika koja mesečno iznosi oko 5.000 KM.

Kao što je ranije objavljeno, Stanivuković je svoju prvu platu podelio Udruženju "Kolo srpskih sestara", "Karitasu" i "Merhamet".

FOTO: S.M.

Od iste plate sa po 100 KM nagradio je i 17 higijeničarki zaposlenih u Gradskoj upravi. 

Nakon toga, higijeničarkama je sistemski povećana plata za 100 KM.
Kako je i sam tada rekao, svoju sledeću platu Stanivuković je preusmerio porodici Bojanić, kojoj je u februaru u požaru potpuno izgorela kuća.

Kako su nam objasnili njegovi saradnici, sledeća plata je preusmerena na renoviranje kupatila jednoj porodici, kako bi kupatilo prilagodili detetu sa posebnim potrebama.

FOTO: S.M.

- Jedna od plata gradonačelnika Banjaluke preusmerana je fondaciji "Naše srce" kao podrška u radu sa decom sa autizmom i poteškoćama u razvoju, kao i drugim humanitarnim udruženjima, kažu za Novosti u kabinetu gradonačelnika.

Prema rečima njegovog saradnika, gradonačelnik Banjaluke je svoju sledeću platu preusmerio na stipendije nekoliko banjalučkih studenata, koje je stipendirao i  tokom svog poslaničkog mandata.

FOTO: S.M.

Jedna od plata bila je raspoređena na nekoliko humanitarnih akcija koje su organizovane u Banjaluci u kojima je učestvovao gradonačelnik koji je svoju platu rasporedio kao pomoć sugrađanima koji vode bitku sa teškim bolestima.

Oko 5.000 KM plate gradonačelnika nije jedino čega se odrekao.

FOTO: S.M.

Kako saznajemo, često se dešavala da pordicama koje se obrate za finansijsku pomoć, Stanivuković sredstva donira iz svog džepa, posebno tokom blokade gradskog budžeta.

Podsećamo, osim što svoju platu raspoređuje građanima, Stanivuković je građanima Banjaluke poklonio park u Rosuljama, dio vlastitih sredstava uložio je i u govornicu na Trgu Krajine, a kako su nam njegovi saradnici potvrdili, mnogo puta iz svog džepa plaćao je dodatne troškove na službenim putovanjima.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna