SELU U POHODE: Kulturna scena ugljevika

V.Mitrić

29. 07. 2021. u 19:13

U OKVIRU akcije „Selu u pohode“ ugljevički Centar za kulturu promovisao je knjigu „Vrt“ autora Dragana Markovića u Bogutovom Selu, zaseoku Vučijak na letnjoj sceni.

СЕЛУ У ПОХОДЕ: Културна сцена угљевика

Foto: V. M.

Marković je rekao da je „Vrt“ knjiga njegovih izabranih pesama koja obuhvata poeziju iz petnaest dela.

 - Tih petnaest dela sam objavio u prethodnih 15 godina i to je sveobuhvatno štivo u kom je zastupnjena moja poezija, sve bitno što sam u proteklih deceniju i po stvarao - rekao je Marković koji je rodom iz Kostajnika kod Krupnja u Srbiji.

Marković je zahvalio na gostoprimstvu i saradnji sa svima koji su učestvovali u organizaciji ove književne večeri.

Pesnik iz Srbije je pročitao pesmu koju je posvetio čuvenom hirurgu Miodragu Laziću iz Niša, heroju koji je pomagao srpskom narodu  u odbrambeno-otadžbinskom ratu u Republici Srpskoj a koji je preminuo od posledica korona virusa.

Marko Tomić, domaćin književne večeri, rekao je da se gosti promocijom knjige napajaju kulturom.

- Prvi put se ovde organizuje kulturno veče,  a u narednom periodu organizovaćemo i druge sadržaje iz oblasti kulture - rekao je Tomić.

Pesnik iz Tobuta kod Lopara Slobodan Jović govorio je o poetskom stvaralaštvu Dragana Markovića i o nagradama koje je ovaj pjesnik dobio u proteklom periodu a u zabavnom delu programa nastupao je vokalni solista Savo Mirković iz Ugljevika.

Direktor ugljevičkog Centra za kulturu Predrag Vujević izrazio je zadovoljstvo jer se po prvi put organizuje u okviru akcije „Selu u pohode“ u prirodi i atmosferi art kafea.

 - Do sada smo imali u okviru ove akcije pozorišne predstave, a večeras je prvi put organizovano književno veče, uz prisustvo brojne publike - rekao je Vujević.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest