DRAMA U AKVA PARKU U BANJALUCI: Dečak (4) se davio u vodi, spasioci ga izvukli iz vode - hitno prebačen u UKC RS

Novosti online

29. 07. 2021. u 18:05

SPASIOCI u vodenom parku Akvana u Banjaluci spasili su život četvorogodišnjem dečaku koji se utapao u bazenu.

ДРАМА У АКВА ПАРКУ У БАЊАЛУЦИ: Дечак (4) се давио у води, спасиоци га извукли из воде - хитно пребачен у УКЦ РС

Foto: Jutjub/Ivan Grcic

Dečaka na dnu bazena primetio je jedan od kupača, spasioci su munjevito reagovali i nakon skoro dva minuta reanimacije vratili su dečaka u život.

U UKC RS su saopštili da je dečak došao u teškom stanju i da mu je odmah ukazana pomoć na odelu intenzivne nege.

– Pacijentu je data neophodna terapija, te uz kiseoničku podršku postignuta je zadovoljavajuća saturacija, nakon čega se premešta u Odeljenje dečije pulmologije Klinike za dečije bolesti. Nakon lečenja u ovom Odeljenju otpušten je na kućno lečenje – kažu iz UKC RS.

Dok se drama odvijala, roditelji dečaka pili su kafu ni ne sluteći da se spasioci bore za život njihovog deteta. Srećom prisebnošću i dobrom obučenošću spasilaca izbegnuta je tragedija.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)