U ČAST SVETOG PANTELEJMONA – SLAVE GRADA: Počinje tradicionalna manifestacija „Pantelinski dani 2021“ u Bijeljini

B. MILOŠEVIĆ

29. 07. 2021. u 14:35

OVOGODIŠNJA manifestacija „Pantelinski dani 2021“ koja se organizuje u čast Svetog Pantelejmona, slave grada Bijeljina, počeće Savskom regatom 1. avgusta i obeležavanjem Ilindana, slave Crkvene opštine Janja.

У ЧАСТ СВЕТОГ ПАНТЕЛЕЈМОНА – СЛАВЕ ГРАДА: Почиње традиционална манифестација „Пантелински дани 2021“ у Бијељини

Foto: B. M.

Učesnici festivala „Ritam Evrope“ i plesni klub „Megadens“ koncertima na platou Centra za kulturu, zabavljaće sugrađane u večernjim satima na Ilindan.

Gradski park će biti domaćin „Konferenciji beba“, a streljana Gradskog stadiona, učesnicima turnira u gađanju pištoljem.

Foto: B. M.

 

U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u dve večeri biće organizovano književno veče „Dnevnik Leone Jugin“ i druženje sa zavičajnim piscima Književnog kluba „Jovan Dučić“ dok će Muzej Semberije organizovati izložbu „Pruga bez povratka“.

Na Agrotržnom centru je trodnevni Pantelinski vašar,najstariji u regionu, koji okupi i po desetak hiljada posetilaca iz Semberije, Srema Federacije i dijaspore.
Za vreme Pantelinskih dana neće nedostajati i sportskih manifestacija, počev od trke dece u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ basket turnira, prvenstva RS u ronilačkim veštinama u Banji Dvorovi, šahovskog turnira dece Balkana, do turnira u odbojci na pesku.

Foto: B. M.

 

Za ljubitelje etno i duhovne muzike postaraće se „Petropavlovski pojci“ i muzička škola „Kornelije Stanković“ iz Ugljevika.

Nakon auto slalom trke u Industrijskoj zoni, na gradskom trgu biće organizovana izložba oldtajmera, a samo nekoliko koraka dalje posetioci će moći da se zaslade pčelinjim proizvodima na „Danima med“.
Ni ove godine neće izostati akcija dobrovoljnog davanja krvi na bijeljinskoj transfuziologiji, a 9. avgusta, nakon liturgije i litije gradskim ulicama, predviđeno je lomljenje slavskog kolača na platou zgrade gradske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)