SESTRI ADVOKATICI OMOGUĆAVALA ZARADU: Opštužnica protiv sudije Drene Marin

O.M.

14. 07. 2021. u 15:10

REPUBLIČKO javno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv Drene Marin, sudije Okružnog suda u Prijedoru, kojom se tereti za više krivičnih dela povrede zakona od strane sudije.

СЕСТРИ АДВОКАТИЦИ ОМОГУЋАВАЛА ЗАРАДУ: Општужница против судије Дрене Марин

Foto: D. Pozderović

Kako saznajemo ona se tereti da je odbrane po službenoj dužnosti, u više postupaka, dodeljivala svojoj sestri Sandi Zubanović, advokatici iz Prijedora. 

Iz Tužilaštva je saopšteno da su dela su počinjena od 5. januara 2011. do 2. novembra 2016. godine kada je Marinova radila kao sudija Osnovnog suda u Prijedoru. Pojašnjava se da je nezakonitosti počinila u vršenju službene dužnosti i to u 16 predmeta u kojima je postupala kao sudija u postupku protiv maloletnika.

- S ciljem pribavljanja imovinske koristi advokatici S. Z. iz Prijedora optužena je donosila nezakonita rešenja kojima je tu advokaticu postavljala za branioca po službenoj dužnosti, te su joj isplaćivane nagrade na ime troškova zastupanja odbrane, čime je pribavljena imovinska korist u iznosu od 7.285 maraka - saopštilo je Tužilaštvo.

U saopštenju se dodaje da je donošenjem nezakonitih rešenja optužena povredila odredbe Zakona o krivičnom posupku RS, koje su bile na snazi u trenutku donošenja rešenja.

- Zakonom je, između ostalog, propisano da sudija ne može vršiti sudijsku dužnost ako mu je branilac osumnjičenog srodnik po krvi u pobočnoj liniji do četvrtog stepena - navodi se u saopštenju.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Okružnom sudu u Banjaluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DENISOVIH 9 CILJEVA DO UKIDANJA RS: Novosti otkrivaju - Kako su Bošnjaci u UN branili svoju Rezoluciju o Srebrenici (FOTO)