U RUDOM (NE) SLAVE PETROVDAN: Hoće li predstojeći praznik na desnoj obali Lima biti obeležen kao i do sada?

R. MILOVIĆ

10. 07. 2021. u 18:35

U RUDOM su počele propratne kulturno-sportske manifestacije, kojim se obeležava 109 godina od proslave Petrovdana.

У РУДОМ (НЕ) СЛАВЕ ПЕТРОВДАН: Хоће ли предстојећи празник на десној обали Лима бити обележен као и до сада?

Foto: R. Milović

Krenulo se turnirom u odbojci na gradskoj plaži Kolovrat, a u danima do Petrovdana igraće se mali fudbal i šah. U Domu kulture su najavljene promocijke tri knjige domaćih autora, Jovane Lazović, Dragana Paponjka i Radomira Jagodića.

Uslediće i izložba slika Galerije iz Višegrada, a potom i koncert KUD-va iz Lazareva, Knića, Priboja i Rudog.

Na Petrovdan 12. jula slavski kolač će se lomiti u crkvenoj kući koja obeležava 109. godinu od izgradnje crkve Svetih apostola jevanđelista Petra i Pavla koja je izgrađena na desnoj obali Lima pošto je staru crkvu na levoj obali reke, kao i dve džamije i oko 400 kuća, odneo Lim 1896. godine

Održaće se i svečana sednica SO Rudo, a pod znakom pitanja je održavanje tradicionalnog vašara, koji je „službeno“, od strane odbornika i načelnika Dragoljuba Bogdanovića, najavljen sa 120 učesnika, mada „ulaznice“ za slavlje kod Crkve, a ni na ulazu u grad, niko ne daje.

Sudeći po tome da su šatre u crkvenoj porti postavljene kao u najsrećnija vremena, ostaje da se vidi, šta će biti ove godine od Petrovdanskog vašara, koji jedino nije održan prošle godine zbog pandemije virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom