SANJA VULIĆ OŠTRO ODGOVORILA NA NAPADE: O Srbima isto misle Turkovićka i Zvizdić

S. M.

07. 07. 2021. u 22:34

POSLANIK SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla da i ministar inostranih poslova u Savetu ministara Bisera Turković i nezavisni poslanik u ovom domu Denis Zvizdić isto misle kada je reč o Srbima, iako su sada u različitim strankama.

САЊА ВУЛИЋ ОШТРО ОДГОВОРИЛА НА НАПАДЕ: О Србимa исто мисле Турковићка и Звиздић

Foto: SNSD

Ona je istakla da će biti veoma zanimljivo u narednom periodu pratiti odnos Turkovićeve i Zvizdića imajući u vidu činjenicu da imaju zajedničke strategije, iako je ovaj poslanik napustio SDA.

– Čekamo da vidimo ko su još poslanici iz SDA koji će mu se pridružiti. NJih oboje neraskidivo vezuje "BiH po njihovoj kreaciji", što podrazumeva unitarnu BiH bez prisustva Srba, Hrvata i ostalih naroda kako je to Dejton predvidio - rekla je Vulićeva, ističući da su u tome isti, bez obzira na stranačku pripadnost.

Vulićeva je podsetila da je Zvizdić, dok je bio predsedavajući Saveta ministara, nad zaposlenim Srbima i Hrvatima u njegovom kabinetu vršio mobing takozvanog praznog stola (kada pretpostavljeni neopravdano ne daju radna zaduženja zaposlenom), što je presedan. Ona je dodala da su u Ministarstvu inostranih poslova u Savetu ministara, na čijem čelu je Turkovićeva, od četiri pozicije na koje su zaposleni Srbi kao rukovodioci, dvojica u statusu vršilaca dužnosti.

- Ono što dolazi od njih dvoje nije iznenađujuće, ni ljudski, tako da konstantno govoriti da se nekakav genocid desio u jednoj opštini, a svi znamo da se takvo uništavanje jednog naroda nije desilo na način kako to oni predstavljaju i da je to jedan tragični sukob kako je i definisano Dejtonskim mirovnim sporazumom, dovoljno govori o njima i njihovoj potrebi iskrivljivanja istorije, plasiranja laži - rekla je Vulićeva.

INICIJATIVA TURKOVIĆEVE O DANU ŽALOSTI ZAKASNILA

Turkovićeva je uputila inicijativu predsedavajućem Saveta ministara Zoranu Tegeltiji da se 11. juli, kako je navela – dan obeležavanja genocida u Srebrenici, proglasi danom žalosti u celoj BiH. Ona je zatražila, ukoliko ne bude održana redovna sednica, da se to učini na hitnoj telefonskoj sednici, dok je Zvizdić pitao predsedavajućeg Saveta ministara Zorana Tegeltiju zašto to nije učinjeno. Tegeltija je poručio da je inicijativa Turkovićeve stigla kasno i da je neće razmatrati.

Ona ističe da se Zvizdić i Turkovićeva vode izrekom da više puta ponovljena laž postaje istina.

- Ja se držim one da je pravda spora, ali dostižna. Srpski narod prašta i veruje u istinu. Sigurna sam da će jednog dana da se sazna da Srbi nisu nikakvi "genocidaši", niti da je počinjen genocid u Srebrenici kako oni uporno pokušavaju predstaviti - zaključila je Vulić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)