NOVO SANITETSKO VOZILO U DZ LOPARE: Kupili od zarađenih para

Vladimir Mitrić

25. 06. 2021. u 19:30

DOM zdravlja Lopare uspeo je, iz sopstvenih prihoda, uz podršku lokalne samopuprave, da kupu novo sanitetsko vozilo, čime je obogaćen vozni park, pa će lakše i bolje moći da prevoze pacijenata i iz najudaljenih delova, inaše stanovništvom razruđene Majevice.

НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО У ДЗ ЛОПАРЕ: Купили од зарађених пара

FOTO: V. M.

Direktor DZ, dr Želimir Nešković, kaže da sada imaju četiri sanitetska vozila, jedno putničko i jedno za prevoz pacijenata na dijalizu.

- Naše pacijente često vozimo u bolničke centre u Bijeljinu, Banjaluku i Beograd - rekao je Nešković.

Najnoviji sanitet je  opremljen svim pratećim sadržajima. koji su potrebni za usluge pacijentima na terenu i za njihov prevoz do najbližih bolničkih cenatra, a ima i svu opremu za brzu hitnu pomoć i oksigenaciju. Planiramo da ugradimo i ambulantni EKG aparat.

Načelnik Lopara Rado Savić pohvalio je rad ove majevičke zdravstvene ustanove i ocenio da medicinski radnici odlično rade svoj posao a posebno su se istakli u uslovima pandemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći