NEKIM pričama zaleđenim u vremenu, vreme ne može ništa. Neke rane zaleđene u nezamislivom stradanju, krvare i danas. Nad mnogima se od tih rana još ćuti, mnoge se otvaraju kao dug prema žrtvama. Takva je i ova iz ratne 1944. godine o ženi po imenu Ana Vila. Imala je 29 godina kada je, jednog kasnog avgustovskog dana u Nezavisnoj državi Hrvatskoj, sa petoro svoje dece, jednim nerođenim, skončala u Savi. Nad tom vodom znamenja nema, ali zato ima živih koji ne ćute, sećaju se i beleže da se ne zaboravi.

BEOGRAĐANIN

22.03.2023. 16:17

Odakle vam sada ova ispoved ? Pa, svake godine( u aprilu), vi pišete, kako se o Jasenovcu - " preko 75 godina - nije smelo pričati" ? Čak ste stavljali naslove kako Srbi treba o Jasenovcu ,, da zaćute, da zaneme"! Iskreno divljenje ovom čestitom i hrabromSrbinu, a vi , nastavite da lažete o Jasenovcu. Naravno, da ne očekujem da ćete pustiti moj komentar. Jer, kod vas prolaze samo komentari, u kojim se pljuje po Titu i partizanima !

Dragan

22.03.2023. 18:43

@BEOGRAĐANIN - Poštovani beograccdjane vama istorija slaba tačka Da ste malo pročitali o titu kao i o partizanima šta su sve radili imali bi korektnije razmišljanje, Napominjem da su svi moji bili u partizanima ali nisu imali drugu priliku ali to nije bio slučaj u Bosni Srbiji kao i Crnoj Gori.

Zoki

22.03.2023. 20:05

Svaki dan na svakom mestu,uvek i svuda treba pričati o zverima i zverstvu neljudi u ljudskom telu,ustašama onim istim koji su članica EU,sramota i tuga. Nemojmo braćo i sestre ovo i sve slično ovome nikad zaboraviti,pogledajte godine te nejaci,prokleti bili ustaska kopiladi,neljudi,zveri. Pišite i pričajte svaki dan na svakoj strani vaših cenjeni novina da se nikad NEZABORAVI,NESME.

BEOGRAĐANIN Dragan

22.03.2023. 21:46

Poštovani gospodine, Tito je pobedio i naciste i ustaše i vašeg idola Dražu. Tačnije sve ih zapakovao na smetljište istorije. Ali, tu istorijsklu istinu vama niko nije dojavio.! Šteta za vas i one koje vi ,,učite istoriji". Definitivno.