EUROKREM TORTA: Raskošna torta lepog izgleda, još lepšeg preseka i veličanstvenog ukusa
Eurokrem torta napravljena prema ovom receptu postaće vaš omiljeni kolač, zbog svoje lagane kremaste strukture, slatkog ukusa, i primamljivog izgleda.
Printskrin/Jutjub/Natašine Slastice
Sastojci:
Biskvit:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike mleka
- 1 kašika ulja
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike čokolade u prahu
- 3 kašike prženih mlevenih lešnika
- 150 ml čokoladnog mleka (preliti preko biskvita)
Krem:
- 1 litar mleka
- 100 g šećera
- 3 pudinga od vanile
- 300 ml slatke pavlake
- 5 kašika belog eurokrema
- 5 kašika crnog eurokrema
Dekoracija:
- beli šlag
Priprema:
Biskvit:
Kašičicu praška za pecivo sipati u tri kašike brašna, i promešati.
U dublju činiju dodati tri jaja i tri kašike šećera. Umutiti mikserom, sve dok ne postane penasto, pa dodati kašiku ulja, tri kašike mleka, i opet umutiti manjom brzinom. Dodati miks brašna i praška za pecivo, tri kašike čokolade u prahu i tri kašike samlevenih pečenih lešnika. Mutiti sve sastojke manjom brzinom.
Pleh za pečenje podmazati uljem i posuti brašnom, pa u njega presuti smesu za biskvit. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 25 minuta.
Kad se biskvit ispeče, preliti ga čokoladnim mlekom, kako bi bio mekši, i odložiti ga da se ohladi, i upije čokoladno mleko.
Krem:
3 kesice pudinga umutiti sa 100 grama šećera, i 150 ml mleka. Važno je da se dobro umute sastojci, kako ne bi bilo grudvica.
Ostatak mleka (850 ml) sipati u šerpu i zagrejati do ključanja. Kad mleko proključa, dodati puding i mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ako vam je lakše, možete koristiti i mikser.
Gotov puding preručite u dublju posudu, prekrijte folijom, i ostavite da se ohladi.
Ohlađen puding umutiti mikserom još jednom radi bolje teksture krema, pa ga podeliti u dve činije.
U jednoj činiji pudingu dodati crni eurokrem, a u drugoj beli, pa svaki fil posebno umutiti mikserom.
U novu činiju umutiti slatku pavlaku, pa polovinu umućene slatke pavlake dodati crnom filu, i drugu polovinu belom.
Preko biskvita prvo premazati beli, potom crni krem, i na kraju šlag, i ostaviti u frižideru da se ohladi.
(Novosti)
Preporučujemo
VELIKI STRAH ZAVLADAO U EVROPI Zelenskog upozoravaju: "Ništa ne potpisuj"
EVROPSKI čelnici potajno savetuju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da bude oprezan povodom napora Sjedinjenih Država da postignu mirovni sporazum sa Rusijom.
07. 12. 2025. u 08:38
NOVI DETALjI U ISTRAZI, ZAVRŠENO VEŠTAČENjE VOZILA Otkriveno kako je došlo do nesreće u kojoj su poginuli Ana Radović i Aleksandar
OTKRIVENI su novi detalji iz istrage tragične saobraćajne nesreće u kojoj su stradali Ana Radović (20) i Aleksandar Masalušić (37).
07. 12. 2025. u 07:16
DRSKO: Jelisaveta Orašanin BEZ DONjEG VEŠA šeta ulicom (FOTO)
GLUMICA Jelisaveta Orašanin ponovo je privukla svu pažnju kada se pojavila u kombinaciji koja je izazvala pravu buru na mrežama.
06. 12. 2025. u 20:35
Komentari (0)