MEKANI KOLAČ SA MAKOM: Slasni desert sa prelivom od krem sira

Novosti online

09. 01. 2024. u 17:00

Evo kako da napravite slasni kolač sa makom, koji se preliva glazurom od krem sira, a svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo.

МЕКАНИ КОЛАЧ СА МАКОМ: Сласни десерт са преливом од крем сира

Foto Shutterstock

Kolač sa makom će prijati svim čulima – mek je i sočan, možete da ga pravite za praznike.

Za mekani kolač sa makom potrebni su vam odvojeni sastojci za kolač i za preliv. Pravi se na ovaj način!

Potrebno:

* 40 g maka

* 125 ml mleka
* 4 belanca
* 94 g biljne masti
* 130 g šećera
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* 250 g brašna
* 2 kašičice praška za pecivo

 Glazura od krem sira:

* 120 g krem sira, omekšanog

* 63 g putera, omekšanog
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* 250 g šećera u prahu

Recept za mekani kolač sa makom:

 Korak 1

Potopite mak:

Za mekani kolač sa makom maloj posudi potopite mak u mleko 30 minuta. Stavite belanca u veliku posudu i ostavite da stoje na sobnoj temperaturi 30 minuta.

 Korak 2 

Napravite testo:

U drugoj velikoj posudi sipajte biljnu mast i šećer dok ne postane svetla i pahuljasta. Umutite vanilu. Kombinujte brašno i prašak za pecivo, i dodajte u kremastu smesu naizmenično stavljajući mak, i dobro umutite posle svakog dodavanja. Umutite belanca dok se ne formiraju mekani vrhovi; umesite testo. Sipajte u podmazanu tepsiju. Pecite na 200° 25-30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Ohladite na rešetki mekani kolač sa makom.

 Korak 3 

Napravite glazuru i prelijte kolač:

Za glazuru, u velikoj činiji umutite krem sir, puter i vanilu, dok ne postane glatka.

Postepeno umutite šećer u prahu. Namažite preko torte. Uživajte u mekanom kolaču sa makom!

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)