NEODOLJIVI UKUS, KOLAČ SA LEŠNIKOM: Kremasti čokoladni fil i lešnik daju simfoniju ukusa

Novosti online

10. 12. 2023. u 16:00

SPOJ kremastog čokoladnog fila i lešnika daju neodoljiv ukus ovom kolaču.

НЕОДОЉИВИ УКУС, КОЛАЧ СА ЛЕШНИКОМ: Кремасти чоколадни фил и лешник дају симфонију укуса

Foto Shutterstock

Potrebno:

Za koru:    

* jaja,2 komada

* šećer,350 g
* brašno,280 g
* prašak za pecivo,1 kesica
* ulje, 200 ml
* mleko,300 ml
* lešnik,100 g

Za fil:    

* jaja,1 komad

* šećer,150 g
* margarin,125 g
* čokolada za kuvanje,100 g

Za posipanje:

lešnik,70 g


Priprema:

* Za koru: Mikserom umutiti jaja,dodati šećer i mutiti mikserom.Naizmenično dodavati ulje i mleko i lagano mutiti mikserom.Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano sjediniti mikserom. Dodati prepečeni,mleveni lešnik i mutiti mikserom na najmanjoj brzini. Smesu uliti u pleh koji ste obložili pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Za to vreme pripremiti fil. Jaje i šećer razmutiti viljuškom. U šerpu staviti iseckan margarin,staviti na vatru i mešati dok se margarin ne otopi,pa dodati razmućeno jaje i šećer i ukuvati. Umešati čokoladu za kuvanje i meśati dok se čokolada ne otopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Fil naneti preko ohlađene kore. Posuti krupno seckanim,prepečenim lešnikom i ostaviti da se ohladi. Kolač seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)