OVAKO GA PRAVE ITALIJANI, OVA 2 SASTOJKA SU KLJUČNA: Bolonjeze sos

Novosti online

29. 11. 2023. u 20:13

TAJNA originalnog bolonjeze sosa je u 2 stavke. Prvo, kuva se jako dugo, minimum 3 sata. Drugo, obavezno se dodaje crno vino i mleko u njega.

ОВАКО ГА ПРАВЕ ИТАЛИЈАНИ, ОВА 2 САСТОЈКА СУ КЉУЧНА: Болоњезе сос

Foto Pixabay free images

Više ne morate u Italiju da bi jeli pravu pastu bolonjeze. Možete je jesti u udobnosti svog doma.

Potrebno je:

* 1 ljubičasti luk

* 3 štapića celera
* 3 šargarepe
* 500 g svinjskog mlevenog mesa
* 300 g telećeg mlevenog mesa
* 200 g goveđeg mlevenog mesa
* 1 l paradajz sosa
* 400 g pelata
* 150 g paradajz paste
* maslinovo ulje
* 1 čaša crvenog vina
* 200 ml mleka
* 1-2 l vode

Priprema:

Sipajte u šerpu maslinovo ulje i propžite seckani ljubičasti luk. Kada malo omekša dodajte secaknu šargarepu i celer i pržite još 5 minuta. Zatim sipajte 1/2 čaše vina i ostavite da se krčka dok ne ispari. Dodajte mleveno mesom, pa posolite i pobiberite.

Meso pržite dok ne bude gotovo, a povremeno promešajte.Potom sipajte još 1/2 čaše crvenog vina. Kada vino ispari dodajte paradajz pastu, sos i pelat. Dobro promešajte.

Krčkajte sat i po vremena, pa dodajte litar vode i promešajte.Posle sat vremena dodajte još litar vode. Trik je da kada sos izgleda suvo, dodajete vodu, to će zgusnuti smesu i omogućiti da mleveno meso postane mekše.Još pola sata do sat vremena ostavite da se krčka. Za to vreme u drugu šerpu sipajte vodu i ostavite da proključa. Sipajte kašiku soli i skuvajte špagete. Gotov sos sklonite sa šporeta, pa ostavite da odmori nekih 10 minuta. Sipajte mleko u tiganj  i kuvajte 5 minuta. Dodajte dve kutlače sosa i promešajte, pa sipajte testeninu i šolju vode u kojoj se kuvala.Mešajte i kuvajte dok ne počne da vri, pa dodajte još jednu kutlaču sosa i ponovo promešajte. 

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana