OVAKO GA PRAVE ITALIJANI, OVA 2 SASTOJKA SU KLJUČNA: Bolonjeze sos
TAJNA originalnog bolonjeze sosa je u 2 stavke. Prvo, kuva se jako dugo, minimum 3 sata. Drugo, obavezno se dodaje crno vino i mleko u njega.
Više ne morate u Italiju da bi jeli pravu pastu bolonjeze. Možete je jesti u udobnosti svog doma.
Potrebno je:
* 1 ljubičasti luk
* 3 šargarepe
* 500 g svinjskog mlevenog mesa
* 300 g telećeg mlevenog mesa
* 200 g goveđeg mlevenog mesa
* 1 l paradajz sosa
* 400 g pelata
* 150 g paradajz paste
* maslinovo ulje
* 1 čaša crvenog vina
* 200 ml mleka
* 1-2 l vode
Priprema:
Sipajte u šerpu maslinovo ulje i propžite seckani ljubičasti luk. Kada malo omekša dodajte secaknu šargarepu i celer i pržite još 5 minuta. Zatim sipajte 1/2 čaše vina i ostavite da se krčka dok ne ispari. Dodajte mleveno mesom, pa posolite i pobiberite.
Meso pržite dok ne bude gotovo, a povremeno promešajte.Potom sipajte još 1/2 čaše crvenog vina. Kada vino ispari dodajte paradajz pastu, sos i pelat. Dobro promešajte.
Krčkajte sat i po vremena, pa dodajte litar vode i promešajte.Posle sat vremena dodajte još litar vode. Trik je da kada sos izgleda suvo, dodajete vodu, to će zgusnuti smesu i omogućiti da mleveno meso postane mekše.Još pola sata do sat vremena ostavite da se krčka. Za to vreme u drugu šerpu sipajte vodu i ostavite da proključa. Sipajte kašiku soli i skuvajte špagete. Gotov sos sklonite sa šporeta, pa ostavite da odmori nekih 10 minuta. Sipajte mleko u tiganj i kuvajte 5 minuta. Dodajte dve kutlače sosa i promešajte, pa sipajte testeninu i šolju vode u kojoj se kuvala.Mešajte i kuvajte dok ne počne da vri, pa dodajte još jednu kutlaču sosa i ponovo promešajte.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SVEŽE I VRUĆE, A GOTOVE ZA MANjE OD POLA SATA: Samo tri sastojka, "lenje" lepinje
29. 11. 2023. u 15:49
NAPRAVITE NAJBOLjI KUPUS RIBANAC: Recept za praktičniju manju količinu
24. 11. 2023. u 11:00
DETALjNI REZULTATI: Kako su glasali žiri i publika na Evroviziji - Švajcarska pobedila, Srbija na 17. mestu
POBEDU na 68. Pesmi Evrovizije odneo je predstavnik Švajcarske Nemo sa pesmom The code, dok se naša Teya Dora našla na 17. poziciji sa 54 osvojena boda.
12. 05. 2024. u 06:55
NEĆE JEZIK NEGO PRAVO Gruhonjić se zbunio, pa spomenuo zločinca: Zovem se Dinko Šakić (VIDEO)
DINKO Gruhonjić gostovao je na bosanskom N1 gde je ponovo pomenuo Dinka Šakića.
11. 05. 2024. u 21:54
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)