KREMASTI KOLAČ PO STARINSKOM RECEPTU: Jednostavan i brz, a ukus savršen! (VIDEO)
STARINSKI kolač koji će vas raspametiti!
Foto: Bakina kuhinja
Baka iz Bakine kuhinje nas je i ovaj put oduševila svojim receptom.
KREMASTI KOLAČ - sastojci:
2 jaja, 2 kašike brašna, 2 kašike šećera.
Sastojci za fil: 200 ml slatke pavlake, 100 gr turskog keksa ili nekog drugog keksa, čokolada mrvice ili šlag.
KREMASTI KOLAČ - preliv:
100 ml mleka, 2 vanilin šećera.
KREMASTI KOLAČ - priprema:
Od navedenih sastojaka umutiti biskvit i peći na 200 stepeni celzijusovi oko 20 min. Preliti sa vrelim mlekom sa vanilom.
Umutiti slatku pavlaku pa dodati istucan keks i dobro izjednačiti i premazati preko biskvita. Odozgo možete staviti šlag ili rendanu čokoladu.
Preporučujemo
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)