IDEALAN KOLAČ ZA TOPLE DANE: Čizkejk sa limunom i kokosom

Novosti online

27. 05. 2023. u 22:44

ČIZKEJK je jedan od omiljenih kolača zbog jednostavne i brze pripreme

ИДЕАЛАН КОЛАЧ ЗА ТОПЛЕ ДАНЕ: Чизкејк са лимуном и кокосом

Foto: Shutterstock

Pored klasične varijante sa jagodama, višnjama ili malinama, predlažemo vam da probate i ovu novu kombinaciju limuna i kokosa koja podseća na leto.

Kao i kod klasične varijante ovog kolača, priprema je jednostavna i brza.

Čizkejk sa limunom i kokosom - Sastojci:

Za podlogu vam je potrebno:

300 grama mlevenog keksa

150 grama otopljenog maslaca

1 čaša gaziranog soka od narandže ili limuna

Za fil vam je potrebno:

500 grama krem sira

150 grama šećera u prahu

100 grama želatina

200 grama limun krema

300 grama slatke pavlake

kokos za posipanje

Čizkejk sa limunom i kokosom - Priprema:

Mleveni keks i maslac dobro promešati i sjediniti sa čašom gaziranog soka. Smesu utisnuti u kalup.

Mikserom pomešati šećer u prahu i sir. Želatin prvo otopiti na laganoj vatri, pa lagano dodati u sir i šećer. Zatim u tu smesu dodati limun krem i slatku pavlaku.

Izlijte smesu u kalup na podlogu od keksa, i ostaviti da se ohladi u frižideru. Kad kolač očvrsne, izvaditi ga iz kalupa i posuti kokosom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima