NEODOLJIVA SALATA OD ŠAMPINJONA: Možete je koristiti kao samostalan obrok ili servirati uz pečeno meso ili krompir

Novosti online

17. 05. 2024. u 08:00

Izuzetno je ukusna, toliko da će vam svi tražiti recept.

НЕОДОЉИВА САЛАТА ОД ШАМПИЊОНА: Можете је користити као самосталан оброк или сервирати уз печено месо или кромпир

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500-600 g šampinjona
  • 200 g trapista
  • 2 dl kisele pavlake
  • so
  • origano

Priprema:

1. Šampinjone operite i isecite ih uzduž (što tanje) zajedno s peteljkom. U veći tiganj sipajte malo ulja i stavite pečurke i dinstajte na laganoj vatri. Posolite.

2. Kada su pečurke izdinstane, sklonite ih sa vatre, pa dodajte pavlaku, promešajte, a onda dodajte izrendani sir.

3. Ako želite, salatu možete malo zagrejati na vatri da se sir rastopi, u tom slučaju salatu poslužite odmah.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SAM BIRAO, NE BIH BIO MUSTAFA Baka me terala da klanjam, mučila me, kod druge smo slavili i Božić i Uskrs