SULTANOVE SARME: Jednostavna i brza poslastica za sve ljubitelje slatkiša (RECEPT)

Novosti online

08. 02. 2023. u 14:43

SLATKIŠ kojim ćete oduševiti svoje najmilije

СУЛТАНОВЕ САРМЕ: Једноставна и брза посластица за све љубитеље слаткиша (РЕЦЕПТ)

Foto: Jutjub printskrin/Hayalimdeki Yemekler

Iako bi svako u prvom trenutku pomislio da je reč o slavnom obroku, ovoga puta radi se o jednostavnom i brzom receptu za slatkiš koji ćete obožavati.

Sultanove sarme - sastojci: 

100g kokosa

malo maslaca za podmazivanje pleh 
1l mleka 
120g brašna 
100-120g šećera 
3 kašike kakao praha, 
1 vanilin šećer, 
2 kašike gustina, 
60g maslaca, 
200ml slatke pavlake

Kako se prave Sultanove sarme:

Podmazani pleh sa puterom, pospite celom duižinom mlevenim kokosom. U malo mleka dodate brašno, kakao, šećer, vanilin šećer i gustin. Sve sjedinite. Ostatak mleka stavite da provri, pa u njega sipate sve što ste sjedinili uz stalno mešanje dok ne bude gotovo. U vreo fil dodate puter/margarin. 

Vreo fil sipate preko kokosa. Ostavite da se hladi prvo na sobnoj temperaturi pa u frizideru. Kada se ohladi, umutite slatku pavlaku, nafilujete, zatim sečete na trake, širine po želji, pa urolate. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni