MOŽETE GA JESTI KAO PREDJELO, ILI OBROK: Probajte pasulj na malo drugačiji način
Ovako pripremljen pasulj možete poslužiti i kao predjelo ili ga jesti kao obrok.
![МОЖЕТЕ ГА ЈЕСТИ КАО ПРЕДЈЕЛО, ИЛИ ОБРОК: Пробајте пасуљ на мало другачији начин МОЖЕТЕ ГА ЈЕСТИ КАО ПРЕДЈЕЛО, ИЛИ ОБРОК: Пробајте пасуљ на мало другачији начин](/data/images/2024-05-24/487329_shutterstock-salata-od-pasulja_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g belog pasulja
- 1/2 celera
- 1/2 korena peršuna
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 sveža paprika
- 1 lovorov list
- 1 beli deo praziluka
- 1 kašičica iseckanog svežeg peršuna
- Sok od pola limuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- Biber, so, mlevena paprika
Priprema:
Potopite pasulj u vodu i ostavite da stoji preko noći. Promenite vodu i skuvajte ga. Posebno skuvajte celer, koren peršuna, crni luk, šargarepu, papriku i lovor. Dodajte nekoliko zrna bibera, so po ukusu. Kuvano povrće iseckajte na kockice i pomešajte sa pasuljem. Dodajte ako je potrebno još soli, bibera, mlevenu papriku. Sipajte sok od limuna i maslinovo ulje. Izmešajte i pospite peršunom. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![ŠOKANTNE REČI POZNATOG NOVINARA O BAJDENU: Bliži mu se kraj, umire u realnom vremenu pred nama ŠOKANTNE REČI POZNATOG NOVINARA O BAJDENU: Bliži mu se kraj, umire u realnom vremenu pred nama](/data/images/2024-04-28/477393_tan2024-04-2804252084-4_kf.jpg?time=1718605181)
ŠOKANTNE REČI POZNATOG NOVINARA O BAJDENU: Bliži mu se kraj, umire u realnom vremenu pred nama
AMERIČKI novinar Taker Karlson u svojoj emisiji "Pitajte Takera" prokomentarisao je zdravstveno stanje predsednika Džozefa Bajdena.
17. 06. 2024. u 07:20
![NE SMIRUJE SE SITUACIJA ŠIROM NEMAČKE! Stiglo novo upozorenje: Navijači što pre da napuste područje, tamo nije bezbedno NE SMIRUJE SE SITUACIJA ŠIROM NEMAČKE! Stiglo novo upozorenje: Navijači što pre da napuste područje, tamo nije bezbedno](/data/images/2024-06-16/496815_profimedia-0881973857_kf.jpg?time=1718541690)
NE SMIRUJE SE SITUACIJA ŠIROM NEMAČKE! Stiglo novo upozorenje: Navijači što pre da napuste područje, tamo nije bezbedno
EVROPSKO prvenstvo u fudbalu samo što je počelo, a ne prestaju haotične situacije na ulicama širom Nemačke.
16. 06. 2024. u 14:14
![TANJA RAĐENOVIĆ KUPILA HOTEL NA MORU: Konačno sam ostvarila san TANJA RAĐENOVIĆ KUPILA HOTEL NA MORU: Konačno sam ostvarila san](/data/images/2024-06-15/496487_tanja-radjenovic_kf.jpg?time=1718458627)
TANjA RAĐENOVIĆ KUPILA HOTEL NA MORU: "Konačno sam ostvarila san"
"TO NAM je bila želja."
15. 06. 2024. u 15:37
Komentari (0)